Judith Werkman verovert Drentse ponytitel in Z2-dressuur

Share
  • 2 februari 2014 11:18

door: redactie, 2 februari 2014 11:18

blokjeBRONNEGER | STEGEN.NET
Judith Werkman is zaterdag Drents kampioen geworden bij de pony’s in de klasse Z2 categorie D/E. De amazone van ponyclub Margriet uit Westerbork zette de concurrentie op ruime achterstand.

Judith Werkman met Brouwershaven's Thomas (archief).

Judith Werkman met Brouwershaven’s Thomas (archief).

Werkman kwam in de baan met Brouwershaven’s Thomas, waarmee ze al KNHS indoorkampioene werd in de M2 en kreeg bij beide juryleden de hoogste waardering. Ze eindigde op een totaal van 69,13%. Daarmee bleven ze Sharon Havers met Burghoeve’s Kenzo (67,50%) voor. De derde plaats in deze hoogste klasse ging naar Maaike ten Hoor, die met Lemniscaat Rapsodie Jth ook nog tot een prima score van 65,88% kwam.

In de Z1 grote maat werden eveneens mooie scores behaald. Sterre Uiterwijk eiste de Drentse titel op met Prins Melride V met een eindscore van 68,24%. Jolijn Schouten nam de tweede plaats in met Winston en Sharon van Dalfzen werd derde met Belti. In de Z1/Z2 categorie C voerde Nynke Letmaath het klassement aan met Alex. Floor van Manen schreef de M2 cat. D/E op haar naam met Gentle Touch. Romy Vreugdenhil werd kampioen in de M1 D/E met Vreugdehoeve’s Patrick en Michelle Berends was met Allstar de beste in de M1/M2 cat. C.