Judith Werkman met Lynn Drents dressuur­kampioen ZZ-licht

Share
  • 30 juli 2023 16:27

door: Steven Stegen, 30 juli 2023 16:27

EXLOO – Judith Werkman (ZZ-licht) en Paulien Alberts (Z2) zijn de nieuwe dressuurkampioenen van Drenthe. Ook Marjan Hooge gooide hoge ogen, met de reservetitel in het ZZ-licht en de titel in het Z1.

In het ZZ-licht bleven na de selectieproef op vrijdagavond vier combinaties in de race voor de titel. Die vier kanshebbers reden op zaterdag met schone lei nog een verplichte proef en de kür. De finalisten wisten niet vooraf hoe ze er voor stonden.

Judith Werkman op weg naar de Drentse titel in het ZZ-licht met de elite sportmerrie Lynn.

De ontknoping was spannend. In de verplichte proef had Judith Werkman met Lynn de hoogste score behaald. In de kür scoorde Marjan Hooge met Kymona ruim een procent hoger, maar in de eindrangschikking was dat voor Hooge niet genoeg om de titel bij Werkman weg te houden.

Judith Werkman toonde met de elite sportmerrie Lynn (v. Grand Galaxy Win) een prachtige kür op muziek van de Rolling Stones. Vooral de galoponderdelen spreken aan, al hadden de pirouttes iets beter afgewerkt kunnen worden.

Marjan Hooge werd met de sterk bewegende Kymona reservekampioen van Drenthe in het ZZ-licht.

Marjan Hooge scoorde net even hoger in de kür met de prachtige Kymona, die ze voor Zwitserse eigenaren traint en uitbrengt. Bij dit paard was de loepzuivere, sterke draf een genot om naar te kijken, al waren er soms wel wat aanleunprobleempjes. Hooge liet in de eerste proef steekjes vallen, maar herstelde zich in de kür.

In de eindrangschikking was Judith Werkman de beste. De amazone uit Zwiggelte kwam met Lynn op gemiddeld 65,508%, tegen gemiddeld 64,713% voor Marjan Hooge. Lisa van Mensvoort eindigde met Ivodena op plaats drie met 62,713%.

,,Ik was best wel zenuwachtig voor de kür”, zei kampioene Judith Werkman na de huldiging. ,,Deze zomer zijn we weer begonnen na een wedstrijdpauze, we hebben rustig opgebouwd, geprobeerd de puntjes op de i te zetten. Niet elke dag is hetzelfde, maar je probeert hier te pieken. Lynn heeft het geweldig gedaan.”

Paulien Alberts werd Drents kampioen in het Z2 met Lalique van de Oude Meerdijk.

In het Z2 was de Drentse titel voor Paulien Alberts met haar eigen fokproduct Lalique van de Oude Meerdijk. In de verplichte proef behaalden zowel Alberts als Nicole de Leeuw – Vonk (met Montgomery) een beste score van 66,619%. In de kür bracht Alberts de concurrente de beslissende slag toe, waarmee de amazone uit Emmen op gemiddeld 68,060% eindigde, tegen 67,651% voor De Leeuw, die in de 6-jarige Montgomery (v. Toto jr.) een fantastisch en beeldschoon paard heeft.

Roos de Jong pakte de titel in het Z2 pony’s met The Mickle’s Moxie.

Bij de pony’s was er in de zwaarste klasse weinig deelname. Wel kreeg het Z2 een sterke kampioene in de persoon van Roos de Jong. Zij behaalde met The Mickle’s Moxie een prima gemiddelde van 65,634%.

Uitslag Drents kampioenschap 2023 ZZ-licht

ruiterpaardscores
1.Judith Werkman
Börkerruiters
Lynn63.190% (proef)
67.825% (kür)
65.508% (gem.)
2.Marjan Hooge
RV Exloo
Kymona60.476% (proef)
68.950% (kür)
64.713% (gem.)
3.Lisa van Mensvoort
RV Exloo
Ivodena60.810% (proef)
64.425% (kür)
62.618% (gem.)