Michael Greeve knap tweede in Grote Prijs CSI Ommen

Share
  • 9 juli 2023 19:24

door: redactie, 9 juli 2023 19:24

📌 OMMEN – Michael Greeve was bij de finale van het CSI Ommen de beste Nederlander. De ruiter uit Veeningen pakte de tweede plaats, achter de Britse winnares Jodie Hall Mcateer.

De Grote Prijs van het CSI Ommen werd via de formule van een winning round beslist. In die winning round mochten de beste 12 combinaties strijden om de hoofdprijs van 15.000 euro.

Tegen winnares Jodie Hall Mcateer en haar paard Kimosa van het Kritrahof was niemand opgewassen. De jonge amazone maakte geen enkele fout en zette een tijd van 42.27 seconden neer.

Michael Greeve hield de Nederlandse eer hoog. Nadat hij eerder bij het CSI Twente al mooie dingen liet zien met Jacksonville Eurohill (v. Emerald) greep de ruiter uit Veeningen nu een prachtige tweede plaats.

Harry Allen uit Ierland maakte het podium compleet. Hij eindigde met Calculatus op de derde plaats.

Fantastisch paard

De Britse winnares complimenteerde haard paar. ,,Ik zit ook op zo’n fantastisch paard. Ze vecht ervoor in de ring. Ze is vaak wat aan de luie kant, maar als ze in de ring is dan wil ze het goed doen”, lacht de amazone, die zelf ook niet de minste is. 

Jodie Hall Mcateer. Foto: Fototrailer.

In haar ponytijd won ze al menig internationale Grand Prix en momenteel staat ze als 118e op de wereldranking.

De Britse werd drie jaar geleden opgenomen in de Rolex Young Riders Academy en mocht een half jaar trainen op de BWG Stables van Ben, Wim en Gerco Schröder in Tubbergen. ,,Ik ben nooit meer weggegaan”, vertelt ze.

Na afloop blikte Hendrik Jan Schuttert namens de organisatie terug op een geslaagd evenement. ,,We hebben qua weer deze week echt alles meegemaakt, van storm tot tropische hitte.”