Stormachtige start van CSI Ommen met mooi resultaat Frank Schuttert

Share
  • 7 juli 2023 13:53

door: Wendy Scholten, 7 juli 2023 13:53

📌 STEGEREN – Het CSI Ommen kende letterlijk een stormachtige start. Stevige windvlagen gooiden hier en daar een hindernis om, paarden en ruiters liepen een nat pak op, maar opgeven kwam niet in het woordenboek voor. Yannick Janssen van Grunsven en Madée Schuttenveld waren de eerste winnaars.

Een beetje geluk had Yannick Janssen van Grunsven wel, bekent de 18-jarige winnaar van de 1.30m Kippers Voeders Prijs met maar liefst 86 deelnemers. ,,Toen ik in de ring moest was het rustig weer. Gelukkig maar, want m’n paard is soms best wel een rare en heel schieterig van zichzelf.”

Yannick Janssen van Grunsven won donderdag een wedstrijd met Darwin DDL.
📸 Fototrailer

De 15-jarige Darwin DDL (v. Quantum) deed waar hij de laatste tijd heel goed in is: foutloos springen op hoge snelheid. Joost Martens op Kiev (Extase) werd tweede, voor Gert van den Hof met Ibiza (Cardento).

Frank Schuttert

Op donderdag maakte Frank Schuttert voor eigen publiek een prima indruk. Hij werd derde in het internationaal 1.50. De 10-jarige Nikias van de Bisschop (v Echo van ’t Spieveld) liet al goede dingen zien op het NK (8e in de eindstand) en sprong nulrondes in teamwedstrijden van de Global Champions Tour. ,,Maar daar zaten geen barrages bij, daar heeft hij niet alle ervaring in. Dus ja, mijn ronde kon vandaag sneller, maar ik heb bewust niet alle risico genomen.”

De snelste rit kwam van de Ier Alexander Butler (36 jaar en 216e op de wereldranking) met Carreras 12 (Cachas), die hij afgelopen maand overnam van de Duitse springruiter Felix Hassmann. Carreras 12 kende de piste van CSI Ommen al, want vorig jaar sprong de schimmel ook mee, al zat er toen niet meer in dan een 25e en 43e plek. Knap tweede in de Roelofsen Horse Trucks Prijs werd de Duitse Sophie Hinners met de competitieve merrie Therma Hastak (Heartbeat).

Voor de Zware Tour rekent Frank Schuttert op de 11-jarige Hawaii-S (Inschallah de Muze), gefokt door de familie van Straaten in het nabijgelegen Den Ham. ,,Ik rijd haar sinds januari en ze heeft nu een paar keer 1.55m gesprongen. Ik denk dat ze er klaar voor is!”

De laatste keer dat Frank de Grote Prijs op de eigen stal won dateert van 2016 met Winchester HS. Daarna was hij een keer zevende, vijfde en vierde. ,,Ik probeer me hier ook wel te focussen op het rijden. Mijn broer Hendrik-Jan en m’n moeder zijn het meest druk met de organisatie, dat is haast onmogelijk om te combineren met zelf meerijden. Goed rijden voor thuispubliek, dat is mijn doel deze week.”

Frank Schuttert verklapt dat er heel mooie dagen aankomen. ,,Woensdag was het hier een uitdaging met de wind en hebben we met z’n allen alle zeilen bijgezet. ’s Avonds was het al schitterend weer en kwam er veel publiek op de aangespannen avond af. We gaan vanaf nu heel mooie sport en veel show zien.”

De overige winnaars op donderdag waren overigens Daan van Geel met Idoloma en Joost Martens met Cosimo (beiden in de 1.40m NIJWA Groep Prijs), Steven Veldhuis met Laconique DN (1.35m Recycling Kampen Prijs) en de Amerikaanse Zazou Hoffmann met Moka delle Schiave (1.30m Kuipers Logistics Prijs).