CHIO Rotterdam onderdeel van Longines League of Nations

Share
  • 2 augustus 2023 13:34

door: redactie, 2 augustus 2023 13:34

ROTTERDAM – Het CHIO Rotterdam zal de komende jaren onderdeel zijn van de Longines League of Nations. Dat heeft de FEI bekend gemaakt. Rotterdam hoort daarmee tot een select gezelschap van vijf concoursen.

De landenwedstrijd staat al sinds het allereerste CHIO in 1948 op het programma bij het CHIO Rotterdam. ,,Wij zijn ontzettend blij met dit besluit. Het is misschien wel het mooiste verjaardagscadeau dat we ons kunnen wensen voor onze 75ste verjaardag”, zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO.

De toezeggingen komen voort uit het BID proces, dat startte op 22 mei jl. Het FEI hoofdbestuur en de FEI Jumping Committee hebben alle BIDs doorgenomen en hun aanbevelingen gepresenteerd aan de FEI Board. Longines, Top Partner van de FEI en titelsponsor van de nieuwe competitie, heeft gecommitteerd aan een significante financiële bijdrage en was betrokken bij het gehele proces.

Historische beslissing

,,We hebben een historische beslissing genomen voor de toekomst van de paardensport”, zegt FEI president Ingmar de Vos. ,,Deze gloednieuwe competitie laat ons het allerbeste van hippische teamsport aan veel toeschouwers in belangrijke landen presenteren.”

Overzicht Longines League of Nations voor de seizoenen 2024 – 2027

CSIO5* Abu Dhabi (UAE) – kwalificatie
CSIO5* Ocala, FL (USA) – kwalificatie
CSIO5* St Gallen (SUI) – kwalificatie
CSIO5* Rotterdam (NED) – kwalificatie
CSIO5* Barcelona (ESP) – finale

Nieuwe opezet

De wedstrijden bestaan uit twee rondes met in de eerste ronde vier combinaties uit alle tien landen (en evt het gastland) waarvan de drie beste scores tellen.

In de tweede ronde strijden de beste acht teams in omgekeerde volgorde, waarbij de strafpunten uit de eerste ronde meegaan, slechts drie ruiters doorgaan en er geen streepresultaat is.