Mooie sport bij KWPN-kampioenschap jonge springpaarden

Share
  • 16 augustus 2023 17:09

door: Steven Stegen, 16 augustus 2023 17:09
Exloo
stegen.net | kwpn

Bij het KWPN-kampioenschap voor jonge springpaarden werden woensdag de kleine finales verreden. Bij de 6-jarigen was er Noordelijk succes. Pam Nieuwenhuis reed de merrie Myacintha O (v. Douglas), gefokt door Willy Oosterveld uit Vlagtwedde, naar de overwinning.

De zwarte merrie Myacintha O (Douglas x Cantos) toonde haar grote klasse in het parcours, ook toen Nieuwenhuis een te grote afstand kreeg op de oxer net voorbij de tribune. Myacintha O rekte zich extra en voorkwam een balk.

Met een tijd van 30.60 bleek Pam Nieuwenhuis veruit de snelste met Myacintha O. Ze klopte Albert Nijhof, die kort daarvoor met Macho B (v. Carrera VDL) onder luid gejuich van de fans naar de koppositie had gereden. Plaats drie was voor Maradonna (v. Heart Touch), gereden door Boy Peels.

Pam Nieuwenhuis rijdt Myacintha O (v. Douglas) naar de overwinning in de kleine finale 6-jarigen.
© Steven Stegen

De kleine finale 5-jarigen werd eerder op de woensdag gewonnen door Maud Wiefferink met de merrie Neenee van Jaja (v. Jardonnay VDL) van fokker/eigenaar H. Kwakkel uit ‘s Heerenbroek. In deze kleine finale deed ook Dave Maarse een goede poging, maar had net iets langer tijd nodig met de Eldorado van de Zeshoek-dochter Nazli-Olaris Ika. Een knappe derde plaats in deze aansprekende finale was voor Jessie Wiefferink met Noble Ami (v. Comthago) van S. en J. Kramer uit Emmen.

De eerste wedstrijd van de woensdag, de kleine finale 7-jarigen, werd gewonnen door Kristian Houwen met Liletto (v. Harley VDL). De dinsdag verreden halve finale 7-jarigen leverde de overwinning op voor Bert-Jan Zuidema en Lambiek (Durango uit Again Utopia stb van Indoctro, fokker H. Hatzmann). Maud Wiefferink won de halve finale 5-jarigen met No Nonsens (v. Elvaro), gefokt door J.J. Grasdijk uit Schoonoord.

Startlijsten en uitslagen: klik hier