Jeroen Dubbel­dam volgt Jur Vrieling op als ambassa­deur Indoor Fries­land

Share
  • 12 september 2023 16:58

door: redactie, 12 september 2023 16:58
Leeuwarden
stegen.net | persbericht

Jur Vrieling stopt als ambassadeur van Indoor Friesland. Een belsissing die hij met pijn in het hart heeft genomen. Maar met Jeroen Dubbeldam is er een meer dan waardige opvolger.

Vrieling stopt vanwege sponsorverplichtingen. ,,Ik stop met pijn in het hart, want ik draag Indoor Friesland een heel warm hart toe. Vorig jaar heb ik heel veel plezier beleefd in het meehelpen en uitdenken van ideeën en het zoeken van sponsoren, maar op het concours zelf was ik er in de springweek niet bij omdat ik sponsorverplichtingen had in Riyadh. Ik vond dat heel vervelend en hoopte dat dat dit jaar anders zou zijn.”

Maar dat blijkt toch anders te liggen, aldus de topruiter uit Holwierde. ,,Ik was vast van plan wel naar Indoor Friesland te gaan maar dat is helaas toch door sponsorverplichtingen weer niet gelukt. Toen dat bekend werd, heb ik er wel een paar weken mee rondgelopen voordat ik een beslissing kon nemen, maar ik vind dat ik het tegenover de organisatie gewoon niet kan maken om wéér niet aanwezig te zijn.”

Jeroen Dubbeldam heeft dan misschien geen Friese roots, de in Zwolle geboren en getogen ruiter uit Weerselo heeft wel heel veel met Indoor Friesland. ,,Toen ik lang geleden Europees kampioen werd bij de Young Riders, kreeg ik een uitnodiging om in Leeuwarden te rijden. Dat was voor mij echt een hit.”

Koeien in de hal

Dubbeldam weet het nog goed: ,,In die tijd waren er namelijk niet zoveel mooie concoursen en Leeuwarden was echt wat. De koeien stonden nog in de hal als we aankwamen, maar de tribunes zaten vol, er was sfeer en topruiters zoals Nick Skelton en John Whitaker reden er mee. Het ging nog goed ook, die eerste keer, dus vanaf zo’n moment heb je direct wat met zo’n concours.”

Dubbeldam won in 2007 de Grote Prijs, veertien jaar lang de laatste Grote Prijs van Indoor Friesland, tot aan vorig jaar toen het concours een spectaculaire comeback maakte. ,,Als je als concours terugkomt met zo’n editie als vorig jaar, dan sta je direct weer op de kaart. Het was direct weer succesvol en geslaagd. De tribunes zaten vol alsof het nooit weg was geweest. Het was dan ook niet zo moeilijk om een antwoord te geven op de vraag of ik ambassadeur wilde worden. Dat was direct ja!”

Indoor Friesland is in 2023 van 20 t/m 22 oktober (dressuur) en 25 t/m 28 oktober (springen)