Jeroen Dubbeldam wint kwalifi­catie Indoor Fries­land met ‘gelegen­heids­paard’

Share
  • 27 oktober 2023 16:34

door: redactie, 27 oktober 2023 16:34
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto: Digishots

De eerste kwalificatie voor deelname aan de Grote Prijs van Indoor Friesland is gewonnen door Jeroen Dubbeldam. De ambassadeur van het evenement startte met Gisborne VDL.

Het was een mooie opsteker voor Dubbeldam en voor Indoor Friesland. Onlangs nam Dubbeldam de rol van ambassadeur van het evenement op zich. En dan is het natuurlijk mooi om hem als winnaar te mogen huldigen.

De Olympisch kampioen van 2000 pakte donderdagavond de overwinning met ‘gelegenheidspaard’ Gisborne VDL, een nakomeling van Zirocco Blue VDL.

De hengst is in eigendom van een klant van Jeroen Dubbeldam en wordt normaal gereden door Daniel Coyle. Momenteel is het paard in Nederland om sperma te winnen en Jeroen houdt hem in vorm. 

De hele top drie werd bezet door Nederlandse combinaties. De tweede plaats was voor Eric ten Cate, die met Incredible (Clinton x Heartbreaker) finishte in een tijd van 40.31 seconden. Als derde mocht Hessel Hoekstra zich opstellen. Hij reed Cagaro (Stolzenberg x Calypso II) met een balk, maar wel een hele snelle tijd: 36.51 seconden. 

Als Dubbeldam arriveert bij het perscentrum schudt hij zijn spieren wat los en grapt hij dat dat nodig is, omdat hij ouder wordt. Om vervolgens te vertellen dat dit eigenlijk helemaal geen grap is.

Serieus vertelt hij verder. ,,Waarschijnlijk zal Gisborne VDL ook de Grote Prijs lopen. Morgen rijd ik de andere kwalificatie met Investment en daarna maak ik de keuze, maar beter dan vandaag kan het natuurlijk niet worden.”

Geslaagde comeback

,,Over Indoor Friesland, we vervallen in herhaling, maar het is echt fantastisch dat het concours weer op de kaart staat. Nu in het tweede jaar kunnen we echt constateren dat het een succesvolle comeback is geworden. Het eerste jaar is het makkelijk, dan is iedereen blij dat het er sowieso weer is, maar het tweede jaar kan je pas echt een oordeel vellen. Het dressuurweekend was een succes en gisteren op de Horses2fly dag was het ook meteen weer een volle bak met heel veel sfeer.”