Noorse Birgitte Emilie Meier de beste in volle barrage CSI Exloo

Share
  • 3 september 2023 19:54

door: Steven Stegen, 3 september 2023 19:54
Exloo
stegen.net

Het sterk bezette CSI Exloo kende zondagmiddag een zonovergoten en ook zeer spannende finale. Met maar liefst 26 combinaties streden in de barrage. De Noorse Birgitte Emilie Meier was met de KWPN’er Example (v. Ultimo) de verrassende winnaar.

Op een totaal van 51 starts in de 1.45 Grote Prijs op dit CSI2* was het aantal van 26 foutlozen wel heel erg groot. Het hadden er nog meer kunnen zijn als de tijd in het basisparcours niet zo krap had gestaan. Toch was de opgave aan de maat. De goede bodem en het sterke deelnemersveld droegen ongetwijfeld bij aan het grote aantal nulritten.

CSI Exloo
De Noorse Birgitte Emilie Meier won met Example de Grote Prijs van CSI Exloo.

Willem Verdonk zette als vierde kanshebber in de barrage een prachtige rit neer met Excellent (v. Lexicon). De ruiter van Stal Zoer bleef opnieuw foutloos en zette een scherpe tijd van 40.35. Daar bleef Verdonk geruime tijd mee aan de leiding.

Pim Mulder bewees dat het sneller kon. Met zijn fantastisch springende Viktor Z (v. Verdi TN) ging hij tot het uiterste. Richting de laatste oxer nam Mulder alle risico’s en daar viel dan ook de balk. De tijd was wel sensationeel: 36.32.

Willem Verdonk kon alsmaar meer gaan geloven in de overwinning, maar in de 24e rit maakte de Noorse, in Nederland woonachtige, Birgitte Emilie Meier een einde aan de droom. Met haar geweldig goed meewerkende 14-jarige ruin Example rondde zij het parcours af in 39.70 en eiste ze de overwinning op. Achter Verdonk eiste Lars Kuster de derde plaats op met Idylle of Romance.

Willem Verdonk met Excellent tijdens CSI Exloo, waar de combinatie tweede werd in de Grote Prijs.

Veel ogen waren ook gericht op Amanda Slagter, die met de gretig springende Cornet Blue PS gemakkelijk de barrage haalde. Op CH De Wolden bewees het duo met de vierde plaats dat ze goed en snel zijn. In Exloo zat het de Groningse combinatie niet mee, want de eerste paal in de barrage ging tegen de grond. Daan van Geel en Just Blue maakte in de barrage twee fouten., net als Marc Houtzager met Cabelensky Z. Marriët Smit-Hoekstra acteerde ook weer sterk, zij stuurde Jappeloup Cooper naar een mooie vijfde plaats.

Grote Prijs CSI Exloo 3 sept 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Birgitte Emilie Meier Example
v. Ultimo
0-39.70
2.Willem Verdonk Excellent
v. Lexicon
0-40.35
3.Lars Kuster Idylle of Romance
v. Andiamo
0-40.46
4.Michael G. Duffy Casino In
v. …
0-40.60
5.Marriët Smit-Hoekstra Jappeloup Cooper
v. Lyjanero
0-40.86