Loes Corsel bondscoach dressuur pony’s en Children

Share
  • 20 oktober 2023 18:21

door: Steven Stegen, 20 oktober 2023 18:21
Coevorden
stegen.net | KNHS

Loes Corsel uit Coevorden wordt de nieuwe bondscoach dressuur voor de pony’s en Children en wordt daarmee de opvolgster van Imke Schellekens-Bartels die eerder dit jaar aangaf te gaan stoppen.

Loes Corsel was zelf succesvol Grand Prix amazone en is al vele jaren een gepassioneerd en succesvol trainer en voltooide succesvol de coach 5 opleiding. 

Vanuit haar thuisbasis in Coevorden begeleidt Loes Corsel een groep jonge enthousiaste ruiters en heeft verschillende combinaties naar de jeugd EK’s begeleid. Corsel geeft haar leerlingen niet alleen les als ze te paard zitten. Ze probeert steeds het beste uit haar leerlingen te halen en heeft ook veel oog voor mentale begeleiding en ondersteuning op wedstrijden.

Loes Corsel kijkt uit naar haar nieuwe functie die officieel 1 januari 2024 start, maar ze zal uiteraard de komende maanden haar potentiële kader combinaties al extra in het oog houden en ook samen met Imke Schellekens zorgen voor een goede overdracht van alle taken. 

,,Ik werk heel graag met jonge mensen en probeer ze daarbij altijd te motiveren om het beste van zichzelf te laten zien. Doordat ik diverse leerlingen coach en begeleid bij de Children en pony’s loop ik al een tijd in dat circuit mee en weet goed wat er gevraagd wordt. De dressuursport is heel individueel, als je dit dan samen met een heel team voor je land mag gaan doen, vind ik dat extra mooi.”

Monique Peutz blijft de verantwoordelijke bondscoach voor de Junioren, Young Riders en U25. Recent werd aangekondigd dat Patrick van der Meer naast Alex van Silfhout het begeleidingskader bij de senioren komt versterken.