Marieke van der Putten vooraan in Grand Prix Indoor Friesland

Share
  • 20 oktober 2023 18:12

door: redactie, 20 oktober 2023 18:12
Leeuwarden
stegen.net | persbericht

Marieke van der Putten heeft vrijdag bij Indoor Friesland de Grand Prix gewonnen. Met Torveslettens Titanium Rs2 was ze sterker dan Marlies van Baalen met Go Legend.

De Grand Prix kende bij Indoor Friesland een mooi deelnemersveld. Marieke van der Putten kwam tot de hoogste score: gemiddeld 72,826%. Ze stond bij drie juryleden aan kop, bij de jury bij B op plaats twee en bij de jury bij H op slechts plaats vijf.

Met een gemiddelde van 72,304% eindigde Marlies van Baalen op de tweede plaats met Go Legend. Daarna volgde Ingrid Klimke met First Class. Plaats vier was voor Charlotte Fry met Espacial.

Young Riders

De rubriek voor Young Riders werd eerder op de dag gewonnen door Micky Schelstraete. Met de negenjarige hengst Donovan (De Niro x Pik Noir) mocht de Brabantse amazone voorop rijden in de ereronde, dit dankzij haar score van 69.755%.

Micky Schelstraete
Micky Schelstraete won met Donovan de wedstrijd voor Young Riders bij Indoor Friesland.
© Indoor Friesland | Digishots

Schelstraete: ,,Dit is echt heel vet. Ik was al blij toen ik hoorde dat ik hier mocht rijden en keek er sinds die tijd naar uit. Met losrijden ging het heel fijn, maar voor ik de ring in moest, ontstond er wat spanning. Daarom heb ik in de ring wat voorzichtiger gereden dan normaal. We kregen een foutje in een wissel na een pirouette, maar verder ging het fijn en gelukkig was dat onderdeel geen dubbelteller. Hopelijk kan ik morgen in de kür rijden zoals ik van plan was. Het wordt wel spannend nu, want ik had nooit verwacht te kunnen winnen van de Duitse combinaties die tweede en derde werden en dat wil ik natuurlijk graag nog een keer.”