Willem Verdonk scoort op Indoor Friesland, maar ziet zijn toekomst in Drenthe

Share
  • 25 oktober 2023 19:59

door: redactie, 25 oktober 2023 19:59
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto’s: Digishots

De eerste dag van het springprogramma van Indoor Friesland stond in het teken van de finales van de Horses2Fly competitie. Daarbij liet Willem Verdonk een sterke indruk achter.

De Brabander, in dienst van Stal Zoer in het Drentse Echten, won met de 5-jarige Norjado (v. Il est Balou x Tolan) de finale van het 1.20.

Tweede werd Renate Beuving met de 6-jarige ruin Mick (v. Elvis Ter Putte x Carthago Z) en de derde plaats was voor Elisah Aarts met Maralina (v. Cohinoor x Nabab de Reve).

Toekomst in Drenthe

Willem Verdonk rijdt voor Stal Zoer,  waar hij in het verleden ook al werkzaam was. Enkele jaren verruilde hij Drenthe weer voor zijn thuisbasis in Brabant, maar sinds een half jaar is hij terug. 

,,Bij Stal Zoer krijg ik meer kansen dan thuis. Er staan meer en betere paarden en van Albert krijg ik goede begeleiding. Ik zie in Drenthe dan ook mijn toekomst. Mede omdat mijn vriendin ook in Drenthe woont. We vonden elkaar al voorzichtig leuk toen ik voor de eerste keer bij Zoer werkte. Inmiddels woon ik bij haar en werkt zij ook bij Stal Zoer.”

Verdonk: ,,Ik heb vandaag gereden op Norjado, een nakomeling van de KWPN-hengst Il est Balou, die Albert in het verleden zelf heeft gereden. Norjado is een fijn paard. Scherp, met veel vermogen en goed meedenkend. In de barrage kon ik de eerste lijn dan ook een galopsprong minder rijden,. Ik denk dat ik daarmee de overwinning binnen kon slepen.”

Marriët Smit-Hoekstra

Marriët Smit-Hoekstra had het hele jaar al naar Indoor Friesland uitgekeken. In drie blogs schreef ze er enthousiast over op de website en sociale media van Indoor Friesland. En tot grote vreugde van het in grote getale aanwezige en enorm enthousiaste publiek wist Smit-Hoekstra als laatste starter het snelst over de eindstreep te komen van de 1.30m-finale van de Horses2fly Competitie.

Marriët Smit-Hoekstra tijdens haar winnende rit met Lemonade TN.
© Digishots

Haar partner in de 1.30m-finale was de 7-jarige merrie Lemonade TN (v. Vagebond de la Pomme). De eindtijd van het duo was 37.95 seconden. Tweede werd Folkert Kelderman met de negenjarige merrie Jalverna (v. Baltic VDL) in een tijd van 41.08 seconden. De derde plaats was voor Sigrid Bos en haar achtjarige merrie Kabella Ts (v. Ublesco) in de tijd van 47.27 seconden. 

Marriët Smit-Hoekstra: ,,Natuurlijk ben ik blij. Heel blij. Op zo’n geweldige wedstrijd winnen. Het publiek draagt je. Je denkt dat je hard gaat, maar het publiek schreeuwt je naar nog een versnelling harder. Maar, het belangrijkste komt nog. Ik hoop dat ik ook in de internationale wedstrijd een vuist kan maken en dat ik weer een mooie ervaring op kan doen.”

,,Indoor Friesland voor mij ? Sfeer, topsport, thuisgevoel. Indoor Friesland is echt heel belangrijk voor mij. Ik kwam hier als klein meisje al. De hele herfstvakantie zat ik hier. Paarden, paarden en een bezoekje aan de snoepkraam. Niet om andere concoursen tekort te doen, maar Indoor Friesland is gewoon een completer concours dan andere soortgenoten.” 

Ze vervolgt: ,,Natuurlijk ben ik een echte Friezin. Ik ben geboren in Tzum, op mijn vijftiende ben ik verhuisd naar Franeker en nu wonen we in Mildam bij Heerenveen. Maar, Indoor Friesland en Leeuwarden hebben iets, het maakt wat los. Andere concoursen in Friesland vind ik ook niet zo leuk als dit evenement.”

Smit-Hoekstra draagt haar overwinning ook op aan haar echtgenoot. ,,Tenslotte wil ik graag nogmaals zeggen ondanks dat ik het al zo vaak gezegd heb dat het leven dat ik leid alleen maar mogelijk is door mijn abnormaal lieve man Herman. Hij is de ideale vader en echtgenoot, ik ben zo gek op hem. Het is best pittig hoor, al die keren dat ik weg moet terwijl ik zo graag thuis ben en zo gek op mijn kinderen en familie ben. Maar Herman regelt het thuis allemaal en we hebben nu de goede paarden. Hij zegt ook tegen mij dat ik moet leven en genieten. En dat doe ik dus.”

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen van Indoor Friesland (springen)