Drentse spring­titels voor Bert-Jan Zuidema en Tibo Hendrickx

Share
  • 18 februari 2024 19:07

door: Steven Stegen, 18 februari 2024 19:07
Beilen
stegen.net

Met een eerste en tweede plaats domi­neerde Bert-Jan Zuidema de 1.40-rubriek bij het Drents kam­pioen­schap. Tibo Hen­drickx werd Drents kampioen in het 1.35 en Gert van den Hof in het 1.30.

Bert-Jan Zuidema heeft al de nodige Drentse titels op zijn naam staan. Zaterdag voegde hij in de manege van de Stroomruiters er nog eentje toe aan zijn erelijst. Zuidema won met een dubbel foutloos optreden het 1.40 met zijn schimmel Lambiek (v. Durango VDL). Daarnaast werd hij ook nog tweede met Lubalia, waarmee de ruiter uit Zuidwolde in de tweede omloop een foutje opliep.

Bert-Jan Zuidema met Lambiek.
Bert-Jan Zuidema werd met Lambiek Drents kampioen in het 1.40.

In het 1.35, een selectie voor het KNHS-kampioenschap, was de Drentse titel voor Tibo Hendrickx. Met Muppet Tk bleef hij in beide omlopen foutloos. Dat lukte ook Gert van den Hof, maar die was met Lorina M een fractie langzamer en werd tweede. Willem Verdonk eindigde op plaats drie met My Oklahoma O.

Gert van den Hof nam in het 1.30 de Drentse titel mee naar huis. Dat deed de routinier met Avenger Z. Van den Hof maakte geen enkele fout. Roel Harke werd met één springfout van Hero Elvis tweede en Willem Verdonk derde met Nadia.

In het 1.20 waren de ereplaatsen voor kampioen Willem Verdonk (Norjado), Albert Zoer (Nikita) en Renate Beuving (Magnitude).

Bij de zwaarste rubriek voor pony’s eiste Natanaël Bennink de Drentse titel op met Happy Color.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws