Indoor Groningen in de startblokken voor 60e editie

Share
  • 20 december 2023 09:12

door: redactie, 20 december 2023 09:12
Groningen
stegen.net | persbericht

In MartiniPlaza in Groningen wordt al enige dagen druk gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het 60ste Internationale Indoor Concours Hippique (IICH) Groningen, dat komende donderdag begint.

Het is voor het eerst dat het aansprekende paardensportevenement in MartiniPlaza wordt gehouden. Voorheen had het concours onderdak in de Eurohallen in Zuidbroek en daarvoor in de Sorghvliethal in Veendam.

Om 17.00 uur reed dinsdagmiddag de eerste vrachtwagen met zand voor de bodem van de tijdelijke paardensportaccommodatie de topsporthal van MartiniPlaza binnen. Tot diep in de nacht wordt doorgereden, zodat de bodem gereed gemaakt kan worden door de medewerkers van Klaas Meijer Bodems uit De Punt, specialist in bodems voor hippische sporten.

In totaal wordt 660 kuub bodem naar MartiniPlaza gebracht. Het grootste deel komt uit de opslag van het IICH in Zuidbroek, een ander deel komt vanuit De Punt naar Groningen.

Volgens Erik Schuringa, die de technische zaken van het concours hippique coördineert, wordt de bodem 20 centimeter dik, de ideale dikte voor paardensport. ,,De bodem voor het concours bestaat uit speciaal zand waar textielvezels door gemengd zijn, zodat de vloer erg veerkrachtig is, goed voor het welzijn van de paarden.”

Omdat voor het eerst gebruik gemaakt wordt van de accommodatie van MartiniPlaza moet de organisatie op details anders werken dan in Zuidbroek, maar tot op heden loopt alles naar wens.

Ook de tijdelijke stalling voor de wedstrijdpaarden worden opgebouwd in MartiniPlaza en deels in een speciale tent in de directe nabijheid van het complex. Totaal kunnen 260 paarden ondergebracht worden in boxen, waarvan 200 in MartiniPlaza en 60 in de tent.

Om alles zonder overlast voor het verkeer op de ring van Groningen te kunnen laten verlopen, wordt voor aanvoer van zand, paarden en ander groot materieel een speciale ontsluitingsweg bij MartiniPlaza gebruikt.

Publiek kan tijdens het evenement gebruik maken van de nabijgelegen renbaan als parkeerplaats.

Donderdag staat de eerste wedstrijd om 13.00 uur gepland. Dan zijn de ruiters in de breedtesport aan bod. 

Het Internationale Indoor Concours Hippique Groningen, dat wordt georganiseerd door de Stichting Ruitersport Noord-Nederland, duurt tot en met zaterdag 6 januari en kent naast de breedtesport, ook (internationale) topsport en shows.

Startlijsten en uitslagen IICH Groningen: klik hier