Charlotte Fry en Everdale onver­slaan­baar bij Jumping Amsterdam

Share
  • 27 januari 2024 19:21

door: redactie, 27 januari 2024 19:21
Amsterdam
stegen.net | KNHS

De wereldbeker dressuur kür op muziek bij Jumping Amsterdam is met afstand gewonnen door Charlotte Fry met Everdale. Marieke van der Putten was op plaats zeven de beste Nederlander.

Fry won afgetekend en stond met de 15-jarige hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) bij het hele jurycorps op de eerste plaats, resulterend in een gemiddelde van 88.180%. Isabell Werth eindigde met DSP Quantaz op de tweede plaats met 86.455%. Patrick Kittel pakte de derde plaats met Touchdown.

Jumping Amsterdam Charlotte Fry
Charlotte Fry en Everdale voor de volle tribunes bij Jumping Amsterdam.
© FEI | Leanjo de Koster

Marieke van der Putten was in het sterke veld in de RAI de beste Nederlander. Zij belandde met Torveslettens Titanium RS2 N.O.P. op de zevende plaats. ,,Ik ben heel blij met mijn resultaat van vandaag, we hebben een goede kür laten zien. Er zijn ook nog genoeg puntjes voor verbetering, daar ga ik nog hard aan werken”, aldus Van der Putten, die haar paard vorig jaar na de finale in Amerika daar ziek achter moest laten.

Marlies van Baalen eindigde met haar 12-jarige Habibi DVB op de achtste plaats met 79.640%. Ook won Van Baalen de Harmony & Fairness Award. Emmelie Scholtens completeerde de top tien met de hengst Indian Rock met een score van 78.680%. 

Bondscoach tevreden

De kersverse bondscoach Patrick van der Meer was een tevreden man. ,,Ik ben superblij met de ritten van Marlies en Marieke en de stijgende lijn die ze hebben laten zien. De meiden hebben echt mooi gereden, daar ben ik echt trots op. Emmelie vormt een hele mooie combinatie met Indian Rock en liet hele mooie stukken zien in haar kür. Ook Devenda Dijkstra heeft gisteren en vandaag stoer gereden. De route naar Parijs is hier in Amsterdam begonnen, de paarden konden mooi ervaring opdoen.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws