Hilde Veenstra domineert eerste internationale rubrieken op Indoor Groningen

Share
  • 4 januari 2024 16:29

door: Steven Stegen, 4 januari 2024 16:29
Groningen
stegen.net

Met twee overwinningen en een vierde plaats is voor Hilde Veenstra het internationale gedeelte van Indoor Groningen subliem begonnen. ,,Dit is gewoon abnormaal”, lachte de Friese amazone.

Donderdagmorgen was de eerste internationale springwedstrijd in Martiniplaza, de nieuwe thuisbasis van het IICH Groningen. Daarin eiste Hilde Veenstra de overwinning op met haar merrie Dani√ęlla (v. Vaillant). In dit 1.30-parcours direct op tijd klopte ze Eric ten Cate uit Geesteren met JR Rag.

Voor Veenstra was het een mooie opmaat voor nog meer succes. Dat volgde in de tweede rubriek, een twee fasen 1.20. In het enorme deelnemersveld was ze andermaal de beste, nu met haar ervaren 18-jarige schimmel After Pleasure Toltien (v. For Pleasure). 

Alsof dat nog niet genoeg was pakte de 18-jarige amazone uit Drachtstercompagnie ook nog de vierde plaats met √©√©n van haar nieuwe troeven, de merrie L-Dora van de Zietfort. ,,Echt, ik had niet beter kunnen beginnen”, vatte Veenstra het treffend samen na de huldiging.

Weekje vakantie

Veenstra startte ook in de landelijke rubrieken en nam daarna een kort weekje vakantie. Dat lijkt niet de meest ideale voorbereiding, maar dat ziet ze zelf anders. ,,Ik heb een geweldig team achter me staan. Mijn moeder en mijn trainster Nathalie van der Mei hebben de paarden prima in vorm gehouden. Ik kon ze probleemloos weer oppakken.” 

Hilde Veenstra was wel voorzichtig toen ze op de ski’s stond. Wetend dat een blessure altijd op de loer ligt. Maar in Martiniplaza stond ze er als vanouds en was de concurrentie niet in staat haar te kloppen.

Met pensioen

Dat ze met haar nu 19-jarige schimmel After Pleasure Toltien een nieuwe overwinning aan de lange lijst kon toevoegen doet haar enorm goed. ,,Dit paard heeft me nooit teleurgesteld, bijna altijd komt die met een prijs thuis. Ik heb er nooit tegenslag mee gehad. Maar het paard is nu 19. Indoor Groningen is z’n laatste concours, daarna gaat ze met pensioen!”

Dat ze met L-Dora van de Zietfort ook nog een vierde plaats wist te behalen maakte de dag extra goed. ,,Ik heb dat paard nog maar een maand op stal, dit was pas onze tweede wedstrijd.”

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‚ÄéVolg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws