Positieve reacties op eerste editie Indoor Groningen in Martiniplaza

Share
  • 7 januari 2024 19:45

door: Steven Stegen, 7 januari 2024 19:45
Groningen
stegen.net

De verhuizing van het IICH Groningen naar Martiniplaza heeft goed uitgepakt. Op de slotavond zat de hal compleet vol en was er veel meer publiek dan in Zuidbroek.

Bij de afsluitende Grote Prijs van Indoor Groningen, gewonnen door Marriët Smit-Hoekstra met haar paard Duco, moesten de deuren al snel dicht voor de fans die niet vooraf hun kaartje hadden gereserveerd. Martiniplaza zat afgeladen vol.

Marriët Smit-Hoekstra won met Duco voor volle tribunes.
©IICH Groningen | Mariol Middel

,,We kunnen hier dubbel zo veel mensen kwijt als in Zuidbroek”, aldus een tevreden perschef Fred Lubbers. ,,Hier hebben we 2500 zitplaatsen op de tribunes, in Zuidbroek waren het er 1200.” 

In het strodorp en bij de catering was het ongekend druk, met soms ook lange wachttijden. Maar in het algemeen waren er alleen maar positieve reacties te horen op de verhuizing. Ook het parkeren verliep soepeler dan gevreesd, door de inzet van taxibusjes.

Willem de Kok van Martiniplaza kijkt ook tevreden terug. ,,Het is eervol om dit concours in huis te hebben. Wij zijn erg tevreden over het verloop, de ervaringen en de mooie sport. Wij hadden vooraf ten doel gesteld dat het geslaagd zou zijn wanneer organisatie, deelnemers en paarden zich bij MartiniPlaza thuis zouden voelen. Dat is erg goed gelukt. Volgend jaar een nog betere editie mede dankzij het publiek dat ons goed wist te vinden. Ik ben blij dat wij in range topsport events nu ook de hippische sport kunnen bijschrijven.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws