Toppers melden zich voor Subtop Dressuur Meerdaagse Tolbert

Share
  • 10 januari 2024 16:25

door: redactie, 10 januari 2024 16:25
Tolbert
stegen.net | persbericht

Van 11 tot en met 14 januari verwelkomt het hippisch evenementenbureau L&R Horse Events opnieuw de (inter)nationale dressuurtop bestaande uit diverse olympische toppers. 

,,Wij zijn erg trots op onze vaste groep topruiters, die inmiddels voor het zevende jaar op rij verschijnen op onze wedstrijden.”, laat Lineke Meursing van L&R Horse Events weten.


,,Ook dit jaar heeft zich weer een sterke groep deelnemers van ruim twintig combinaties aangemeld in de Koningsklasse, de Grand Prix, zo zullen olympiërs als Hans Peter Minderhoud, nummer 76 van de Wereldranglijst en de Zweedse Juliette Ramel, nummer 198 van de Wereldranglijst, aan de start verschijnen.” 

,,Daarnaast zullen internationale topamazones als Thamar Zweistra, nummer 12 van de Wereldranglijst en Marieke van der Putten, nummer 220 van de Wereldranglijst een poging doen om de overwinning binnen te slepen evenals NOS-commentator Laurens van Lieren”, voegt Meursing er enthousiast aan toe. 

Moeder en dochter 

De succesvolle Subtop Dressuur Meerdaagse wordt sinds jaar en dag georganiseerd door moeder en dochter, Lineke en Rolinde Meursing. Een moeder en dochter die ook vanaf het prille begin komen bij de Subtop Dressuur Meerdaagse zijn olympiërs Tineke Bartels en Imke Schellekens-Bartels. 

Imke zal dit jaar aan de start verschijnen in de klasse ZZ-Zwaar. Haar moeder Tineke geeft op vrijdagavond feedback aan de combinaties die aan de start komen in de rubriek L&R Horse Events Young Talent. 

Internationale observatie 

Na de subtop dressuur meerdaagse gaat de focus over op de tweede editie van de enige Internationale Concours Hippique op Groningse bodem, Top Dressage Tolbert, die gepland staat van 11 tot 14 april. 

,,Wij zijn erg trots dat onze eerste editie zo goed is verlopen dat de KNHS heeft besloten dat onze wedstrijd wordt aangemerkt als de eerste observatie voor de Europese kampioenschappen, dat is een erg mooie erkenning. Tevens zal onze Concours Dressage International een belangrijke plek op de Internationale kalender innemen in dit Olympisch jaar.”, vertelt Rolinde Meursing enthousiast over de tweede editie van Top Dressage Tolbert. 


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws