Tweede plaats in kwalificatie Indoor Groningen opsteker voor Jur Vrieling

Share
  • 5 januari 2024 12:11

door: Steven Stegen, 5 januari 2024 12:11
Groningen
stegen.net
foto: IICH Groningen | Mariol Middel

Jur Vrieling eindigde donderdagavond op een mooie tweede plaats in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Indoor Groningen. Hij hoefde met Lhynara alleen de Ier Conan Wright voor zich te dulden.

De kwalificatie over 1.40 was een pittige proef, met fouten die door het hele parcours op de loer lagen. Bovendien was de beschikbare tijd een factor van belang. Het was Henk Frederiks die als eerste een foutloze rit neerzette met zijn paard Impian D (v. VDL Bubalu). Hij zou uiteindelijk fraai als vierde eindigen.

Uiteindelijk werd het publiek, dat Martiniplaza goed weet te vinden, toch nog getrakteerd op een boeiende barrage. Daarin treden 12 combinaties om de prijzen. In dit gezelschap was ook Jur Vrieling van de partij, één van de grotere namen op Indoor Groningen.

Opsteker

Vrieling, ambassadeur van Indoor Groningen, kon een opsteker wel gebruiken, na de verkoop van zijn toppaarden Long John Silver en meer recentelijk ook Fiumicino van de Kalevallei. De ruiter uit Holwierde toonde in Martiniplaza een aantal opkomende talenten, waaronder de 8-jarige merrie Lhynara (Lyjanero x Diarado).

Jur Vrieling zette met Lhynara een mooie rit neer en leek met een tijd van 28.50 goede papieren te hebben voor de eindzege. Toch mocht hij in de ereronde niet voorop rijden. De Ierse ruiter Conan Wright bleek met Jsh Ice Man (v. Amaretto) met een tijd van 27.96 toch nog serieus sneller te kunnen. Op plaats drie eindigde Pim Mulder met It’s Possible SRK.