Amke Bekhuis de beste in finale Indoor Ambt Delden

Share
  • 5 februari 2024 17:32

door: redactie, 5 februari 2024 17:32
Ambt Delden
stegen.net | persbericht
foto’s: Margreet Noordhuis – Landman en Willem Pfeiffer

Amke Bekhuis werd zater­dag­avond winnaar van de Grote Prijs van Ambt Delden. In de span­nende barrage klopte ze met haar paard Jamal E.B. niemand minder dan Willem Greve.

Het achtdaagse evenement van paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen kreeg een mooie finale. Er werd niet alleen gesprongen, maar er was ook ruimte voor de disciplines mennen en dressuur.

Tijdens de Grote Prijs kwamen er 47 deelnemers aan start in de Hoffmeijer, waaronder de bekende ruiters Willem Greve, Sander Geerink, Jack Ansems, Hessel Hoekstra en de winnaar van vorig jaar Gerben Morsink.

Indoor Ambt Delden
Amke Bekhuis en Jamal E.B. bij de prijsuitreiking.
© Hippisch Twente | Willem Pfeiffer

De bekende parcoursbouwer Jos Brinkman had een mooi springparcours met 11 hindernissen ontworpen met hoogtes van 1.40 meter en een verkort barrageparcours met kortere lijnen en wendingen. 

In de barrage gingen 24 deelnemers van start en wist Amke Bekhuis met Jamal E.B. de snelste tijd en een foutloze barrage rit te rijden. Een geweldig resultaat voor deze amazone uit Langeveen en haar paard.

Paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen kijkt tevreden terug op deze editie van het Indoor. De voorzitter meldt: ,,We hadden vele deelnemers aan start en hebben per discipline mooie wedstrijden kunnen organiseren. Vele vrijwilligers hebben geholpen om het Indoor tot een succes te maken en ook speciale dank richting de sponsoren voor hun bijdrage dit jaar.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws