Drentse CdK en burgemeesters bijgepraat over Hippisch Centrum Exloo

Share
  • 4 februari 2024 11:47

door: redactie, 4 februari 2024 11:47
Exloo
stegen.net | persbericht

De Drentse Commissaris van de Koning en een aantal Drentse burge­meesters hebben een werk­bezoek gebracht aan Hippisch Centrum Exloo. Ze werden mee­genomen in de ontwikke­lingen en toekomst­plannen.

Jan Seton, burgemeester van Borger-Odoorn, waar Exloo onder valt, was afgelopen jaar zelf regelmatig aanwezig bij diverse hippische hoogtepunten. Hij genoot zichtbaar tijdens het EK & WK Mennen toen Joris Wouda hem rondreed en demonstreerde hoe snel zijn vierspan pony’s over het terrein konden. Ook in december was de burgemeester onder de indruk van de kerstshow die speciaal voor Drentse ouderen georganiseerd werd. 

Lieuwe Koopmans heeft de Commissaris en burgemeesters verteld over alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren, uitdagingen en schitterende evenementen waaronder meerdere Europese kampioenschappen die in Exloo hebben plaatsgevonden. 

De grote kampioenschappen duren meestal meerdere dagen waardoor deelnemers en bezoekers rondom evenementen veel gebruik maken van de lokale horeca en faciliteiten rondom Exloo. Natuurlijk werd ook vooruitgekeken om het Hippisch Centrum verder te ontwikkelen en een nog belangrijkere hippische functie te geven binnen Drenthe.  

Metamorfose

Sinds de overname eind 2016 heeft het Hippisch Centrum een ware metamorfose ondergaan met de aanleg van nieuwe pistes op het buitenterrein en in de binnenbanen, zijn de faciliteiten voor paarden verbeterd, de uitstraling van het centrum en terrein geoptimaliseerd en heeft de foyer een upgrade gehad. 

Hippisch Centrum Exloo vindt het belangrijk om een voorbeeld functie te zijn op het gebied van duurzaamheid. Enkele jaren geleden is daarom het dak vernieuwd en voorzien van 600 zonnepanelen. Er is een eigen accupakket om de stroom op te slaan en wordt er inmiddels ook geleverd aan het naastgelegen golfpark. Met de eigen waterbron en zuiveringsinstallatie kan de eb- & vloedsystemen van de bodems voorzien worden van water. De gehele accommodatie is voorzien van LED verlichting en is de keukenapparatuur zoveel mogelijk van gas naar stroom overgegaan.

Het Europees Kampioenschap Vierspannen en Wereldkampioenschap Paramennen met veel Nederlandse successen eind augustus was hét hoogtepunt van 2023. Maar ook het Kampioenschap Jonge Springpaarden van het KWPN, diverse internationale evenementen en natuurlijk de sfeervolle kerstshows waar ruim 1.800 mensen genoten van de ruim 2 uur durende show die speciaal voor senioren, mensen met een beperking en begeleiders woonachtig in Drenthe is gehouden was een groot succes.