Drentse dressuur­titels voor Paulien Alberts en Marcella Berends

Share
  • 4 februari 2024 19:07

door: redactie, 4 februari 2024 19:07
Exloo
stegen.net

In Hippisch Centrum Exloo zijn zaterdag de zwaarste Drents dressuur­titels verdeeld. In het ZZ-licht won Paulien Alberts, ter­wijl Mar­cella Berends in het Z2 de Drentse titel ver­overde.

Na de diverse selecties kwamen de finalisten van het ZZ-licht en Z2  in Exloo in actie in een reguliere proef en in een kür op muziek.

In het ZZ-licht maakten nog vier combinaties aanspraak op de titel, die overtuigend op naam van Paulien Alberts kwam. De amazone uit Emmen won met Lalique van de Oude Meerdijk (v. Lord Leatherdale) beide onderdelen. 

Met name in de kür zette Alberts de concurrentie overtuigend op achterstand. Ze kwam gemiddeld na beide onderdelen uit op 68,814%. Afgelopen zomer werd de combinatie nog Drents kampioen Z2.

Plaats twee in het ZZ-licht was voor Renee Wittmaekers met Just A Dream N. met gemiddeld 65,064%. Daarna volgde Marjan Hooge met Kymona met 60,869%.

Marcella Berends was in het Z2 de duidelijke kampioene. Zij schitterde met Mc Gregor en nam met gemiddeld 68,609% flink afstand van de nummer twee, Pleun Passier met Corlando (66,691%). Als derde eindigde Savannah Pieters, die met Malidea aan de start verscheen. Bij de pony’s Z2 was de Drentse dressuurtitel voor Maud Giethoorn met Dancing Kiss.

Marjan Hooge greep de Drentse titel in het Z1. Ze liep met Magic Boy flink uit op de nummer twee Marlot Karsten met Jutana.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws