Jumping Tolbert verwel­komt 1830 com­binaties en zit hele­maal vol

Share
  • 4 maart 2024 14:43

door: redactie, 4 maart 2024 14:43
Tolbert
stegen.net | persbericht

Met een totaal van 1830 starts zit Jumping Tol­bert hele­maal vol. Het evene­ment in de HJC-manege duurt acht dagen: van zater­dag 9 tot en met zater­dag 16 maart.

De eerste dag van Jumping Tolbert staat in het teken van de jeugd. Dan komen 86 Bixie-ruitertjes in de baan voor dressuur en springproefjes. De ruitertjes mogen vanwege het aanstaande Pasen verkleed op de pony.

Monique van den Broek won met Kaspar R in 2023 de Grote Prijs van Jumping Tolbert.

Aansluitend om 19.30 uur begint de showavond met een gevarieerd programma. Er wordt begonnen met het Defile van de “Toppers van het Westerkwartier”. Westerkwartier staat bekend als Paardenkwartier, vele toppers komen in dit eerste showblok in de baan met goedgekeurde Hengsten, kampioenen onder het zadel en in het tuig.

Maar er staat meer op het programma deze avond, tuigpaarden, boomslepen een spectaculaire Barrelrace met aanspanningen en het Talentontwikkelingsplan Groningen geeft ook een presentatie. Het belooft een leuke avond te worden en de toegang is gratis.

Zondag 10 maart zijn de ponyruiters aan bod, met 250 starts. Zij springen over de mooie parcoursen van Jos Brinkman en Willem Schepers.

Maandag t/m zaterdag komen de paarden aan de beurt, er wordt gesprongen op allerlei niveau van de 0.80 cm t/m de 1.40. Dinsdag komen de jonge paardenrubrieken aan de beurt deze dag zal in de middag beginnen rond 14.00 uur, er wordt gestart met een groep 6/7 jarigen, daarna zijn de vijfjarigen aan de beurt en de dag wordt afgesloten met de vierjarigen rubriek. Donderdagavond komen de “Veteranen” in actie.

Bekende namen

De week wordt gevuld met bekende namen uit de springsport, Marc Houtzager komt met zijn vrouw Julia Houtzager-Kayser, Jur Vrieling, Eric ten Kate, Monique v.d Broek, Jens van Grunsven, Albert Zoer, Sander Geerink. Maar ook prominenten uit het Noorden komen aan de start o.a Marriët Smit-Hoekstra, Sytze van Dellen, Jorinde Dolfijn, Hilde Veenstra en Agge Flapper.

Met bijna 60 1.40m starters, zijn er goed gevulde rubrieken en wordt het een spannende strijd. Zaterdag is de dag met de finale’s met de 1.35m finale waar de eerste prijswinnaar een prachtige nieuwe lounge set kan winnen.

De winnaar van de grote prijs op zaterdagavond wint € 2000,- en daarbij nog midibalen ter waarde van € 500,- De grote prijs zal ± om 21.00 uur beginnen. Zaterdagavond wordt het concours afgesloten met feest in het countrydorp van de manege waar Douwe Kamminga optreedt.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws