Louwe Mulder over succes HJC-manege: ‘ik luister goed naar de ruiters’

Share
  • 20 maart 2024 11:44

door: Steven Stegen, 20 maart 2024 11:44
Tolbert
stegen.net

De indooreditie van Jumping Tolbert groeide uit tot een groot succes. Vijf jaar na de uit­brei­ding van de HJC-manege blijken de durf en visie van eige­naar Louwe Mulder zich uit te be­talen.

Het was juni 2019 dat Jur Vrieling de eerste paal mocht slaan voor de uitbreiding van de HJC-manege. Het moest ook haast wel zo zijn dat Vrieling afgelopen zaterdagavond de Grote Prijs won. Vijf jaar na het slaan van de eerste paal nadert de accommodatie z’n voltooiing.

Louwe Mulder
Louwe Mulder pakt elke klus op, ook poep opruimen gaat hem goed af.
© Petra Duindam

Louwe Mulder toont trots de grote ruimte boven de korte kant van de nieuwe hal. ,,Welkom is Grand Café Tante Gé, genoemd naar mijn vrouw”, vertelt Mulder trots. De sfeer zit er al flink in. De volgepakte manege maakt zich op voor de ontknoping van een week Jumping Tolbert.

Louwe Mulder applaudiseert voor winnaar Jur Vrieling.

Louwe Mulder ging bij het uitbouwen van zijn befaamde accommodatie, in het hart van Noord-Nederland, niet over één nacht ijs. Al in 2017 was hij bezig met de plannen. Dat later corona en kostenstijgingen opspeelden maakten het niet gemakkelijker. Maar de aanhouder wint.

Gunfactor

Een niet onbelangrijk ingrediënt tot het succes is de gunfactor. Ruiters komen graag naar Tolbert. En Louwe Mulder verwelkomt ze graag. ,,Mijn uitgangspunt is simpel: ik probeer het goed te doen voor de ruiters die hier komen. Als die het naar hun zin hebben, dan is het goed. Ik luister ook altijd naar hun feed-back, doe m’n voordeel met hun tips.”

Jur Vrieling: ,,De HJC-manege heeft zich geweldig ontwikkeld.”

Winnaar van de Grote Prijs Jur Vrieling sprak ook zijn bewondering uit. ,,Als je kijkt wat Louwe en zijn team hier hebben neergezet, dat is geweldig! Hij blijft aan het verbeteren en je ziet ook dit evenement elk jaar nog groeien.”

Wie denkt dat de nu 71-jarige Mulder het nu wel goed vindt heeft het mis. Hij blijft bezig met het uitbouwen en verbeteren van de HJC-manege. ,,Ik wil de oude stallen nog verbeteren en die inzetten voor het stallen van pony’s. Voor de grote paarden is het plan om een nieuwe hal te bouwen met moderne, ruime stallen. Ook zie ik op het gebied van verduurzaming nog een aantal uitdagingen. Nee, klaar ben ik zeker nog niet!”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws