Elize van de Mheen en Lucas Porter aan kop in 1.40m Out­door Gelder­land

Share
  • 14 juni 2024 08:55

door: redactie, 14 juni 2024 08:55
Vragender
stegen.net | persbericht

De 1.40-rubriek bij Out­door Gelder­land kreeg donder­dag twee winnaars. Van­wege de grote deel­name was er een dubbel klasse­ment, met Elize van de Mheen en Lucas Porter als winnaars.

Elize van de Mheen liet er met haar negenjarige Eldorado van de Zeshoek-dochter Kilimanjaro geen twijfel over bestaan. De amazone had slechts 59,88 seconden nodig om het parcours foutloos te doorkruizen. Ze verwees daarmee Lars Kuster en zijn Idylle of Romance naar de tweede plek. De derde prijs werd opgeëist door Wout-Jan van der Schans en de tienjarige A.S. Eden.

Speciale band

Elize van de Mheen vertelt na afloop: ,,Ik reed lekker mijn rondje en het voelde wel snel, maar het was wel een verrassing dat het er een 1 verscheen op het bord nadat ik over de finishlijn kwam. Kilimanjaro, of Kili zoals wij haar nemen, is ‘one of a kind’. Ze heeft maar één oog en dat betekent dat je als combinatie heel goed op elkaar moet zijn ingesteld. En natuurlijk moet ik er ook rekening mee houden onderweg, want ze ziet aan één zijde niets. We voelen elkaar zo aan, we zijn echt een team geworden. Kili is echt één van mijn favorieten paarden door onze speciale band. We hebben hoe dan ook een supergoed begin van Outdoor Gelderland. Ik ben heel benieuwd wat het weekend ons brengt.”

Verrassing

De Amerikaanse ruiter Lucas Porter ging in groep B met de winst aan de haal. Porter had voor de 1.40m proef zijn achtjarige Lingulio O gezadeld. ,,Lingulio O is nog een jong paard, maar van nature echt een wedstrijdpaard. Hij wil graag winnen en doet altijd zijn best. Hij kan ook zo makkelijk een snelle ronde neerzetten zonder dat ik te veel van hem vraag. Het was een fijne proef om de week mee te beginnen en de rit voelde fijn.”

Simon Mccarthy won met Narcotique vh Dingenshof het 1.45 bij Outdoor Gelderland.
© Digishots

Porter: ,,Dat ik hier weg kon lopen met de winst, kwam als verrassing. Het zou super zijn als ik morgen in de 1.45m Manestream Prijs weer een goed resultaat neer kan zetten met Lingulio. Deze klasse sponsor ik namelijk met mijn paardentransportbedrijf Manestream. Ik vind Outdoor Gelderland een prachtig evenement en ben heel blij hier te kunnen rijden en ook als sponsor een steentje bij te dragen. Een mooi resultaat in die klasse zou het helemaal afmaken!

Ierse zege in 1.45

Simon Mccarthy gold als late inschrijving met een voor hem nieuw paard als de wildcard in de Dekstation De Havikerwaard Prijs over 1.45. De ambitieuze Ier had echter een missie en wist die met een razendsnelle, foutloze rit geheel te voltooien. Simon Mccarthy vormt nog maar recent een combinatie met Narcotique v/h Dingenshof en heeft nu al de eerste overwinning met de elfjarige merrie op zak.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws