Mans Thijssen lichtpunt op eerste dag DYF Wierden

  • 26 mei 2021 23:07
door: Willem Pfeiffer, 26 mei 2021 23:07

📌 Wierden
📝 paardensportnoord | Persbericht

Op de eerste dag van het 26ste Dutch Youngster festival stonden voor zowel de junioren als de young riders twee rubrieken over twee fasen op het programma. Alleen de laatste daarvan werd een prooi voor een Nederlander: Mans Thijssen.

Mans Thijssen zegevierde in de rubriek voor young riders in de Big Tour over 1,45 meter om de Stal Wiefferink Prijs met zijn negenjarige vosmerrie Happy (v. Otangelo). Hij reed ruim drie seconde weg bij zijn eerste achtervolger, de Noorse Marie Skei met No Credendo. Elize van de Mheen greep de derde prijs met de dertien jaar oude bruine ruin Dakota B (v. Calvaro FC).

Mans Thijssen met Happy tijdens DYF in Wierden.
📸 Ashley Claus | Claus Close Up

Achter haar bezetten Tom Schellekens met de veertienjarige bruine ruin Casander (v. Lord Z) en Mel Thijssen met de twaalfjarige vosmerrie Holliewood (v. Nabab de Reve) de posities vier en vijf. Iris Michels werd achtste met de tienjarige vosruin Bugano de l’Abbaye (v. Ugano Sitte) en Hessel Hoekstra completeerde met de achtjarige bruine hengst Icoon VDL (v. Bubalu VDL) de top tien.

Hessel Hoekstra ontpopte zich als beste Nederlandse young rider in de rubriek over 1,40 meter om de BS Horsecare Prijs voor de Small Tour. Met zijn achtjarige vosruin Irocco Blue S eindigde Hoekstra als vijfde. Iris Hakvoort, net als hij actief voor Stal Wiefferink in Wierden, legde beslag op de zevende plek met de negen jaar oude schimmelruin Hercules, eveneens een zoon van VDL Zirocco Blue. Tussen het tweetal in finishte Elize van de Mheen als zesde met haar negenjarige schimmelruin Hello B (v. Berlin).

Bonsdcoach Luc Steeghs wees woensdagavond Rowen van de Mheen aan als vierde lid van zijn team voor de landenwedstrijd van zaterdag.

Junioren

Bij de junioren reed lokaal favoriet Thijmen Vos naar een keurige tweede plaats in de strijd om de VWP Shortlease Prijs van de Small Tour over 1,35 meter. Met zijn vijftienjarige bruine ruin Calgary 56 was de Wierdenaar als enige Nederlander in de top tien 0,28 seconde langzamer dan de Deense winnares Nikoline Dresler met Cascada 33. De derde plaats was voor de Zwitserse Geraldine Straumann met Agneta Charming Miss Jones.

Aan het eind van de middag viel Meike Zwartjens met haar veertienjarige vosruin Twister de la Pomme (v. Darco) net buiten de top drie in de Big Tour over 1,40 meter om de Horse Service International Prijs. Ze werd op de voet gevolgd door Senna Everse met de elfjarige bruine ruin Kerswin van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld). Pam Nieuwenhuis klasseerde zich als achtste met de achtjarige bruine merrie Iletto (v. I’m Special de Muze).

Als laatste starter kaapte de Italiaanse Beatrice Bachetta met Canter della Caccia de zege met een verschil van slechts 0,02 seconde voor de neus weg van de tot dat moment leidende Engelse Ava Vernon op Jolie Fleur van de Noordheuvel.