Gemeente Coevorden trekt portemonnee om manege Sleen te redden

Share
  • 5 juni 2024 08:46

door: redactie, 5 juni 2024 08:46
Sleen
stegen.net

De manege in Sleen is gered. De gemeente Coevorden is bereid om € 75.000 beschik­baar te stellen voor brood­nodige werk­zaam­heden aan de oudste manege van Drenthe.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de raadscommissie, waar het voorstel werd besproken. De manege, in eigendom van de gemeente, is de laatste jaren in verval geraakt. Het dak lekt, zodat bij regenval het geven van lessen niet goed en veilig mogelijk is.

De manege voorziet in een grote behoefte. Zo’n driehonderd lesklanten maken er wekelijks gebruik van en ook is er pensionstalling. De vorige huurder besloot haar contract op te zeggen. Daardoor zag het er somber uit voor de paardensportliefhebbers in en rondom Sleen. Maar een nieuwe stichting werd geboren en er volgde intensief overleg met de gemeente over een reddingsplan.

De nieuwe stichting heeft zelf de handen inmiddels flink uit de mouwen gestoken en ook zijn de bekende paarden en pony’s overgenomen van de vorige huurder. Ook werd er een enquete uitgevoerd onder bestaande en noodgedwongen vertrokken klanten. Bij de stichting heerst optimisme over de toekomst.

De gemeente wil in elk geval twee jaar de manege verhuren aan de stichting Paardensportcentrum Sleen. Intussen lopen er gesprekken over de bouw van een nieuwe manege op een andere locatie. Op de plek van de huidige manege komen op termijn woningen.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws