Jörne Sprehe subliem naar zege op Out­door Gelder­land

Share
  • 17 juni 2024 08:45

door: redactie, 17 juni 2024 08:45
Vragender
stegen.net | persbericht

Met een sublieme rit was het Jörne Sprehe die de hoofd­prijs kon op­strijken bij Out­door Gel­der­land. Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek op de banken met een zil­veren en bronzen positie.

Als Olympische kwalificatiewedstrijd en met een startlijst met verschillende wereldtoppers, werd er reikhalzend uitgekeken naar de 1.55m Rabobank Grote Prijs van Outdoor Gelderland. Louis Koninckx ontwierp een technisch parcours waarin vijf namen zich mochten melden voor de barrage.

Jörne Sprehe boekte vandaag haar derde overwinning op Outdoor Gelderland. Na twee topprestaties met Hickstead White, zadelde ze voor de Grand Prix haar beste paard: Sprehe Hot Easy. ,,Sprehe Hot Easy is een snel paard. Ze is inmiddels twaalf jaar oud, dus weet hoe het spelletje in elkaar steekt. De barrage ging perfect. Ook mijn complimenten aan de parcoursbouwer en de organisatie, ik ben echt heel dankbaar en blij dat ik op Outdoor Gelderland mocht rijden.”

Dubbel en dwars verdiend

Louis Koninckx vertelt na afloop: ,,Het was een parcours dat toch wel heel technisch uitviel. De driesprong bleek vaak een scherprechter. Die oxer was de vereiste 60 cm breed. Dan moet je als ruiter ook een paard hebben die dat kan springen op één galoppas. Niet alle paarden zijn daar nog aan toe.”

De nummer twee, Gerben Morsink, had het publiek duidelijk aan zijn zijde. De bezoekers leefden hoorbaar mee toen de ruiter zijn zelf gefokte hengst Navarone Z foutloos door de finish stuurde en de barrage van Nederlandse deelname verzekerde. ,,Dit parcours was mij op het lijf geschreven. Het voelde tijdens het parcours lopen al goed. Navarone Z is in vorm, vorige weekend had hij nog twee top-drie klasseringen te pakken in Riesenbeck. Fantastisch dat de mensen zo meeleven. Ik hoorde het publiek uit hun dak gaan, supermooi. De familie Morssinkhof heeft echt een topevenement georganiseerd deze week, daar wil ik ze hartelijk voor bedanken. Net als de sponsoren en alle andere mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Ik heb het naar mijn zin gehad deze week en vandaag nog eens extra!”, vertelt Morsink enthousiast.

Gerco Schröder derde

Gerco Schröder sleepte negentien jaar terug de allereerste grote prijs van Outdoor Gelderland in de wacht. In het zadel van de tienjarige Jackpot vormde Schröder ook dit jaar een geduchte tegenstander. Met veel macht sprong de combinatie naar een foutloze basisomloop om vervolgens ook ongeschonden het verkorte parcours te doorlopen. De derde prijs viel hen ten deel.

Alex David Gill, die het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt, moest met de negenjarige VDL Kelton één balk incasseren in de barrage en eindigde als vierde.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws