Zege in Grote Prijs CHIO Aken is ‘troostprijs’ voor André Thieme

Share
  • 7 juli 2024 18:55

door: redactie, 7 juli 2024 18:55
Aken
stegen.net

De Grote Prijs van het CHIO Aken is ge­wonnen door André Thieme. De Duitse ruiter klopte met zijn paard DSP Chakaria drie tegen­standers in de span­nende barrage.

Vier combinaties reden dubbel nul op de grasbodem in het kolkende stadion in Aken, met twee Duitse kanshebbers. McLain Ward opende de barrage met een prima rit met de KWPN’er Ilex (v. Baltic VDL), om uiteindelijk tweede te worden.

André Thieme en DSP Chakaria bij het CHIO Aken.
© Rolex Grand Slam | Ashley Neuhof

Martin Fuchs reed na de Amerikaan en was sneller, maar hij stuurde zijn schimmel Leone Jei erg kort en schuin voor de oxer, waarna Leone Jei met de voorbenen net een balk naar beneden tikte.

André Thieme (48) volgde met een prachtige rit op DSP Chakaria en klopte de tijd van McLain Ward ruimschoots. Richard Vogel startte als laatste met de fantastisch springende United Touch S. De hengst speelde met de hindernissen en heeft een ijzersterke galop. Vogel was sneller, maar de laatste balk ging naar beneden en dat betekende de vierde plaats.

Voor Thieme was de zege in Aken, goed voor een cheque van een half miljoen euro, een mooie ‘troostprijs’, nadat eerder duidelijk werd dat hij geen deel zal uitmaken van de Duitse team op de Olympische spelen in Parijs.

Leopold van Asten werd 31e en was daarmee de beste Nederlander. Hij kreeg in de eerste omloop twee fouten met VDL Groep Iron Z. Willem Greve reed met Highway TN N.O.P. de wedstrijd niet uit.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws