André Thieme Europees kampioen springen met DSP Chakaria

Share
  • 5 september 2021 19:52

door: redactie, 5 september 2021 19:52
📌 RIESENBECK – André Thieme is de nieuwe Euro­pees kampioen bij de spring­ruiters. De Duitser zette met zijn 11-jarige merrie DSP Chakaria een geweldige prestatie neer op de zon­overgoten gras­mat in Riesenbeck. Martin Fuchs pakte zilver en Peder Fredricson brons.

Thieme eindigde op een totaal van 6,84 strafpunten en dat leverde de 46-jarige ruiter uit Plau am See de Europese titel op. ,,Sinds Tokio weet ik dat ik niet aan mijn paard moet twijfelen”, zei Thieme, die zich op het gras van gastheer Ludger Beerbaum duidelijk prettiger voelde.

André Thieme blikt terug op het behalen van de titel.

De ontknoping voor het enthousiaste publiek was spannend. André Thieme kon nog een fout maken om aan de leiding te blijven en prompt viel op 5A een balk. ,,Ik wist toen: ik moet nu niet zenuwachtig worden, maar elke sprong geconcentreerd aanrijden en dat is super gelukt.”

Het podium van het EK springen 2021, met in het midden André Thieme, links Martin Fuchs en rechts Peder Fredricson.
📸 Sportfotos Lafrentz

De titel betekent veel voor André Thieme, zo zegt hij geëmotioneerd tegen TV-zender ZDF. Hij is de twaalfde Europees kampioen uit Duitsland sinds 1957. ,,Voor mij is dit echt bijzonder! Toen ik de eerste keer de Hamburger springderby won was dat het beste wat me ooit is overkomen. Maar hier winnen, dat is met niets te vergelijken.”

Het zilver was voor Martin Fuchs en de KWPN’er Leone Lei (v. Baltic VDL). Peder Fredricson behaalde met Cath me Not S het brons.

Voor Steve Guerdat waren de druiven zuur, nadat zijn paard Albführen’s Maddox in de beslissende ronde twee keer weigerde op de muur. Ook de grote verrassing van het EK, de Griekse Ioli Mytilineou, werd uitgeschakeld. Ze begon goed, maar haar paard Levis de Muze, die tot dan toe geen fout had gemaakt, verslikte zich op de insprong van de dubbel.

EK springen 2021 eindstand

Ruiter

Paard

score

1.

André Thieme (GER)

DSP Chakaria
v. Chap 47

6.84

2.

Martin Fuchs (SUI)

Leone Jei
v. Baltic VDL

9.31

3.

Peder Fredricson (SWE)

Cath me Not
v. Cardento

9.46