Home » Evenementen » Kadervorming en Uitzending Exloo

Kadervorming en Uitzending Exloo


Evenementgegevens


Vanaf 1 januari gaat de KNHS werken met zogenaamde ‘Wedstrijden Kadervorming en Uitzending’ voor de dressuurruiters. Een systeem dat bij moet dragen aan het verder versterken van deze discipline. Daarnaast worden de kadernormen voor de senioren iets verhoogd. Op 27 en 28 juni is er zo’n wedstrijd bij Hippisch Centrum Exloo.

De huidige nationale wedstrijden voor kadervorming kunnen door de verdere professionalisering van de sport wat aanpassingen gebruiken. Daarnaast zullen de Wedstrijden Kadervorming en Uitzending (K & U) een tweede belangrijke functie krijgen, ze worden van invloed op uitzending naar FEI wedstrijden (CDI’s).

De K & U wedstrijden zullen eens per maand verreden worden. Daarmee wordt een verdere versplintering van de kadervormingswedstrijden tegen gegaan. Doordat de wedstrijden op representatieve evenementen en accommodaties worden georganiseerd, krijgen zowel de bondscoaches als deelnemers een realistisch beeld van de prestaties van de combinaties.

K & U wedstrijden zijn in 2020 onder andere in Tolbert (11 en 12 januari), De Meern (22 en 23 februari), Schijndel (21 en 22 maart), Geesteren (25 en mogelijk 26 april), Oud-Beijerland (9 en 10 mei), Exloo (27 en 28 juni) en Nieuw en Sint Joostland (7 t/m 12 juli).

Deel dit met je vrienden