Bijrol Nederlandse springruiters in Grote Prijs van Aken

Share
  • 18 juli 2004 23:47

door: redactie, 18 juli 2004 23:47

De Nederlandse springruiters hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de Grote Prijs van Aken. Joël van Gert Jan Bruggink, op woensdag nog winnaar van de Grote Prijs van Europa, moest worden teruggetrokken wegens een lichte blessure. Eurocommerce Genève was licht onregelmatig en daarom besloot ook Gerco Schröder zijn paard in de stal te laten. Marcus Fuchs won de Grote Prijs met Tinka’s Boy.

Albert Zoer met Lowina en Wim Schröder met Eurocommerce Berlin gingen wel van start, maar hun resultaten waren teleurstellend. Lowina wierp drie balken uit de lepels, terwijl Wim Schröder besloot vroegtijdig te stoppen. Zoals de Nederlandse voetballers lange tijd gebukt gingen onder een “penalty complex”, zo lijken de Nederlanders nu gebukt te gaan onder een “sloot complex”. Nadat in de landenwedstrijd maar liefst drie maal een fout op de sloot werd gemaakt stapte in de Grote Prijs ook Berlin in het water. Daardoor leek de schimmelhengst iets van zijn stuk gebracht, met als gevolg dat op de zware dubbelsprong met overbouwde sloten de schimmel eerst weigerde en in de tweede poging een paar balken meenam. Eric van der Vleuten had zich met Audi’s Jikke niet geplaatst voor de Grote Prijs.

In de barrage van die Grote Prijs, waarvoor zich vier combinaties plaatsten, zegevierde de Zwitser Markus Fuchs met de in Nederland gefokte Tinka’s Boy (v. Zuidpool). Regerend Europees kampioen Christian Ahlmann met Cöster werd tweede op slechts vier honderdste afstand, voor de Belg Marc van Dijck met Goliath. Otto Becker gooide met Cento drie balken uit de lepels en werd vierde. Met deze zege van Markus Fuchs kan de derde Zwitserse naam op het erebord, dat aan het juryhuis hangt, worden bijgeschreven. In 1973 was het Paul Weier, tien jaar later Willy Melliger en nu dus Markus Fuchs.