Tea Meertens en Floor Vos scoren bij dressuur Exloo

Share
  • 11 oktober 2004 16:53

door: redactie, 11 oktober 2004 16:53

blokjeExloo | STEGEN.NET

Tekst: Mariëlle Visscher

Tijdens de eerste indoor dressuurwedstrijd, die het afgelopen weekend in Exloo werd verreden, was het Floor Vos, die met de overwinning in de klasse Z2 dressuur naar huis ging. Deze eerste indoorwedstrijd werd verreden over twee dagen en in totaal streden er ruim 160 combinaties mee in de diverse klassen.

Tea Meertens in actie met Power Play.

In de klasse Z2 ging de overwinning zoals gezegd naar Floor Vos die met Naciente (v. Hinault) een score van 193 punten behaalde. Een score waar de amazone zelf op dit moment tevreden mee was. Jessica Mom en Femke Venhuizen, die het rode en witte lint in ontvangst mochten nemen, volgden met respectievelijk 187 en 186 punten.

In de Z1 scoorden de nummers één tot en met drie in de 190 punten, aangevoerd door Tea Meertens met haar Power Play van de hengst Welt Hit met 196 punten. Sander Naber, die de merrie Restless Raymond zadelde, behaalde de tweede plaats met 192 punten. Marian Eimers sloot keurig aan met 191.

Ans Eding behaalde in het M2 duidelijk de eerste plaats met een score van 169 punten. De amazone zelf vond deze punten aan de hoge kant, maar was uiteraard tevreden met het resultaat. De amazone rijdt met haar paard Cupido eenvoudig de verschillende klassen door en zal na de winterkampioenschappen de overstap naar de klasse Z1 gaan maken. De tweede plaats ging naar de eveneens voor Exloo rijdende amazone Judith van Setten met haar vosruin Robin Hood. Een gedeelde derde plaats was er voor Margo Tabak en Kitty van Engeldorp.

In de MI ging Eline Klont met haar paard San Siro van Welthit fier aan kop. Ze behaalde een score van maar liefst 173 punten! Marleen Kroes en Astrid Reinders volgden op enige achterstand met 165 en 162 punten.