archief
contact
+31 6 53239630

Marcelle Hokse klopt concurrentie in Beilen

BEILEN
De afsluitende Z/ZZ-finale van Indoor Hartje Drenthe in Beilen is zaterdagavond gewonnen door Marcelle Hokse. In de manege van de Stroomruiters zegevierde de 22-jarige amazone op haar schimmel Silbersee (v. Indorado).

Marcelle Hokse en Silbersee.

De familie Hokse doet het traditioneel altijd goed op het gezellige evenement in Beilen. Vorig jaar won broer Peter Hokse voor de tweede keer de finale en nu was het dus de beurt aan Marcelle. Ze moest daarvoor wel diep gaan, want de barrage was met twintig deelnemers overvol. Peter Hokse haalde de barrage ook, maar hij maakte in de jacht op een snelle tijd twee fouten met zijn toppaard Key West W en werd slechts 19e.

Marcelle Hokse startte in de barrage als vijfde en zette een foutloze rit neer in 33.60. Daarna begon voor de amazone uit Staphorst het zenuwslopende wachten. ,,Ik had niet verwacht dat ik aan kop zou blijven”, vertelde Hokse na afloop.

Na haar kwamen nog heel wat snelle concurrenten, waaronder Stefanie Luning en de succesvolle broers Job en Weite Oldenziel. Maar geen van allen kon aan de tijd van Marcelle Hokse tippen. Michael Greeve van Stal Heins werd tweede met Gabella (0-33.74) en Maaike Koopmans eindigde als derde met Royal Vinkenburg. Zij was met haar derde plaats de hoogst geplaatste ZZ-deelnemer in deze in handicap verreden finale.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share