archief
contact
+31 6 53239630

Michel van der Knaap laatste winnaar in Markthallen

MEPPEL – Michel van der Knaap gaat de geschiedenisboeken in als de laatste ruiter die in de Meppeler Markthallen het jaarlijkse concours hippique wist te winnen. De 44-jarige ruiter uit Putten won zaterdagavond de Grote Prijs van de 45e editie. Van der Knaap zegevierde met de 13-jarige merrie Stand-By. Marcel de Boer werd knap tweede met Utrilla.

Michel van der Knaap tijdens de laatste prijsuitreiking in de Markthallen.
Michel van der Knaap tijdens de laatste prijsuitreiking in de Markthallen.

Het duurde tot de veertiende rit voordat de eerste foutloze combinatie kon worden genoteerd. Toch wisten uiteindelijk negen van de 32 gestarte deelnemers foutloos te blijven. In de spannende barrage leek Marcel de Boer na een knappe rit op rozen te zitten. Zijn foutloze rit in 35.65 leek niet te verbeteren. Maar drie ritten later zette de ervaren Van der Knaap de tijd nog scherper: 35.17.

Siebe Kramer bewees dat het nog sneller kon. Hij had met Richelle 32.95 nodig, maar hij maakte in de haast wel een fout op de Audi-steilsprong. Als laatste in de barrage kwam viervoudig winnares Angelique Hoorn in de baan. Ze deed met de nog onervaren Fabels (v. Guidam) een knappe poging om Michel van der Knaap te onttronen. De laatste wending verliep niet helemaal goed, waardoor de amazone uit Wanneperveen een fout opliep, terwijl ook de tijd net niet goed genoeg was geweest.

Trots

Michel van der Knaap was terecht trots op zijn overwinning. ,,Ik heb hier al heel vaak gereden. Vorig jaar waren we derde in de Grote Prijs. Dit is m’n eerste overwinning in een internationale Grote Prijs”, glunderde de paardenhandelaar, die dus als laatste winnaar in de Markthallen de geschiedenisboekjes ingaat. ,,Tja, dat klopt”, aldus Van der Knaap. ,,Met dat historische moment was ik natuurlijk niet zo bezig tijdens mijn rit, maar nu besef ik wel hoe bijzonder het is. Ik neem toch wel met weemoed afscheid van deze hal. Vroeger vond iedereen het prachtig, om in zo’n accommodatie te mogen rijden. Maar de tijden zijn veranderd. Misschien zijn we met ons allen wel gewoon heel erg verwend geraakt.”

Eerder op de avond werd de niet al te goed bezette ZZ-finale gewonnen door Christel Kalf uit Wezep met White Socks. Aan dit kleine paardje is een wonderbaarlijk verhaal verbonden. De tienjarige merrie begon haar carrière bij de pony’s, om toch nog tot een volwaardig paard uit te groeien. Vorig jaar leek haar loopbaan over na een ernstige blessure, maar nu sprong White Socks weer als een tijger. In de L-finale was Christel Kalf ook al succesvol, door met Zalitha de tweede plaats te pakken. In de barrage met twaalf deelnemers eiste Gerben Volkering uit Ommen de overwinning op met zijn schimmel Skippie.

Grote Prijs Meppel 2008

1. Michel v.d. Knaap (NED), Stand-By, 0-35.17
2. Marcel de Boer (NED), Utrilla, 0-35.65
3. Suzanne Tepper (NED), Sensation, 0-37.08
4. Anne-Liza Makkinga (NED), Taquin, 0-37.82
5. Siebe Kramer (NED), Richelle, 4-32.95

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share