Bert-Jan Zuidema met UB40 de beste van Drenthe

Share
  • 8 augustus 2009 19:22

door: redactie, 8 augustus 2009 19:22

DE WIJK – Nadat hij afgelopen winter al de indoortitel veroverde is Bert-Jan Zuidema nu ook de Drentse outdoorkampioen bij het ZZ-springen. De 29-jarige ruiter uit Linde was opnieuw succesvol met zijn wonderpaard UB40 (v. Voltaire).

Bert-Jan Zuidema met zijn wonderpaard UB40. ©Steven Stegen

Bert-Jan Zuidema met zijn wonderpaard UB40. ©Steven Stegen

Michel Broek was dolgelukkig met zijn Z-titel met KLM's Sublime. ©Steven Stegen

Michel Broek was dolgelukkig met zijn Z-titel met KLM's Sublime. ©Steven Stegen

Zuidema begon als de grote favoriet aan de laatste omloop. Na drie wedstrijden stond hij aan kop, maar de voorsprong op Sander Naber met Cancun (v. Corland) was niet groot. Nadat Naber opnieuw foutloos bleef, moest Zuidema dus ook alle hindernissen in tact laten. ,,Een tijdfoutje zou kunnen, maar ook niet meer. Maar ik ben met dat soort dingen nooit bezig”, aldus Bert-Jan Zuidema, die dankzij een keurige nulrit de ZZ-titel opeiste. Sander Naber werd tweede en Gert van den Hof derde met Voyka. De ruiter uit Slagharen werd eerder op de dag kampioen in de M met Whise Lady. ,,In de ZZ had ik ook kunnen winnen, maar ik heb zaterdagmorgen een kostbare fout gemaakt.”

De titel in de klasse Z ging naar de 23-jarige Michel Broek uit Veeningen met KLM’s Sublime (v. Peter Pan). Het paard stond in Amerika voor de verkoop, maar dat vlotte niet. Daardoor kreeg Broek het paard onder zijn zadel. Freek van de Laan had de strijd in zijn voordeel kunnen beslissen. Hij leidde in het klassement, maar maakte met Sense Again een fout in de slotronde.

Pony’s

Bij het ZZ-springen categorie D/E leek er een barrage te komen, want Hilde van Steenwijk en Xanne Sluyter waren erg aan elkaar gewaagd. Toch moest Xanne Sluyter haar meerdere erkennen in Hilde van Steenwijk, want Xanne maakte helaas in het laatste parcours toch een foutje met Bryan, terwijl haar opponente met Kastanjehoeve’s Friday wel alle hindernissen in tact liet.

In de Z D/E kwam die barrage er wel, met drie deelnemers die fel gebrand waren op de Drentse titel. Jasmijn Kloet was in de barrage de snelste en ze bleef als enige nogmaals foutloos. Daarmee was de amazone van de Knollegruunruiters uit Schoonloo de terecht kampioene met Miss Corland. Anouk Vos eiste de titel bij de categorie C op met Ginger. Geke Prins won met Konnichiwa de M D/E, door in de barrage als enige foutloos te blijven.

springen paarden:
ZZ: 1. Bert-Jan Zuidema, UB40, 2,72; 2. Sander Naber, Cancun VDL, 4,37; 3. Gert van den Hof, Voyka, 5,49
Z: 1. Michel Broek, KLM Sublime, 6,55; 2. Michael Greeve, Wynamorka, 6,76; 3. Thomas Ogi, Unky Bunky, 7,47
M: 1. Gert van den Hof, Wise Lady, 0-39.23; 2. Michiel Brusse, Kate, 4-35.14; 3. Margriet Kruizinga, Unonosa, 4-35.52

springen pony’s:
ZZ cat D/E: 1. Hilde van Steenwijk, Kastanjehoeve’s Friday, 0-36.84; 2. Xanne Sluyter, Bryan, 4-33.47
Z cat D/E: 1. Jasmijn Kloet, Miss Corland, 0-41.15; 2. Nadja Hartwig, Regazonni, 11-52.01; 3. Tika Spijkerman, Zinedine, 17-54.19, idem cat C: 1. Anouk Vos, Ginger, 2-69.14
M cat D/E: 1. Geke Prins, Konnichiwa, 0-44.27; 2. Herwin Slager, Everglade, 8-38.79, idem cat C: 1. Laura Slager, Valentino’s CornĂ©, 0-67.49; 2. Margot Norder, Baccaras Bonfire, 8-60.21