archief
contact
+31 6 53239630

Marloes Oosterhof wint spannende Z2

TOLBERT – Indoor Tolbert kende een smetteloze start met de M- en Z-dressuur. De strijd was spannend in de prima bezette Z2, waarin de 19-jarige Marloes Oosterhof uit Delfzijl uiteindelijk de ereronde mocht aanvoeren in zowel de klassieke proef als de kür op muziek.

Iris de Haan was de beste in de M1. ©draversfoto.nl
Iris de Haan was de beste in de M1. ©draversfoto.nl

De heersend Gronings indoorkampioene vergaarde met Unochico 228 punten, waarmee ze Jarmilla Peterson uit Wedde op Don Chello (227 punten) achter zich liet. Peterson had een programmafout in haar proef en dat koste haar dus punten. De derde plaats ging naar de Friese reservekampioene Veronique Roerink uit Twijzel met So What (226).

De beste zes reden zaterdag de kür. Ook die werd gewonnen door Marloes Oosterhof. ,,De laatste weken hebben we erg hard gewerkt om Unochico nog beter van de vloer te laten lopen. In Wanroij was dat nog niet bevestigd, maar in Tolbert voelde hij heel goed aan. Ik durfde ook scherper te rijden”, aldus Oosterhof, die komend weekend in Almelo haar debuut wil maken in de ZZ-Licht.

Drents kampioen en KNHS-reservekampioen Truusje Smeding liet in de klasse Z1 zien waarom ze die titels had veroverd. Met haar kampioenspaard Strauss kreeg de amazone uit Vries ook in Tolbert de hoogste score: 223 punten. Daar bleef het voor Smeding niet bij, want ze greep in dezelfde klasse ook de vierde plek. Op de rug van Rodriques vergaarde ze 219 punten. Op de tweede plek eindigde Ilona Liewes uit Westerbork met Tiane en 221 punten, terwijl Astrid Reinders uit Hollandscheveld met Winsor derde werd met 220 punten.

De winst in de klasse M1 was weggelegd voor Iris de Haan uit Kornhorn. Met Whitenose kreeg ze een waardering van 198 punten. Winst in de klasse M2 was er voor Corien IJspeerd uit Emmeloord. Op de kop af scoorde zij met Luxform’s Woody 200 punten.

NHP

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share