Dressuurploeg wint in het hol van de leeuw

Dressuurploeg wint in het hol van de leeuw

3 juli 2009 09:42 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

AKEN – In het hol van de leeuw is het de Nederlandse dressuurploeg gelukt om tijdens het CHIO van Aken de landenwedstrijd te winnen. Met dank vooral aan Hans Peter Minderhoud en zijn Exquis Nadine. Zij werden individueel tweede en door deze topprestatie werd het tegenvallende resultaat van Anky van Grunsven en IPS Salinero (vijfde) weggepoetst.

Hans-Peter Minderhoud trok de kar voor Nederland met Nadine.

Hans-Peter Minderhoud trok de kar voor Nederland met Nadine.

Direct na de rit maakte Hans Peter Minderhoud een uitgebluste indruk. ,,Het was de dood of de gladiolen”, stamelde de ruiter, die even de tijd nam om tot zichzelf te komen in de tropische hitte. Nadine pakte voortreffelijk aan en in piaffe en passage maakte de kleine merrie zich groot. ,,Ik wist niet wat ik moest scoren om Nederland de overwinning te bezorgen, maar wilde niet meer en niet minder dan een topprestatie neerzetten. Nadine heeft een zwaar winterseizoen achter de rug en na Las Vegas heb ik haar bewust rust gegeven. Voor ons kwamen de Nederlandse kampioenschappen in De Steeg iets te vroeg, maar gelukkig konden we in Rotterdam laten zien dat we de opgaande lijn te pakken hebben en dat is hier nog eens bevestigd.”

Anky van Grunvsen was niet erg tevreden over haar optreden met IPS Salinero. ,,We hebben te veel fouten gemaakt. De eerste fout ontstond weer in de uitgestrekte draf. Ik heb gezien dat iemand op de tribune opstond, maar dat is geen excuus. Ik moet die fouten voorkomen”, stelde de amazone resoluut vast.

NHP | KNHS