Home » Valpartij op kampioenschap loopt goed af
algemeen

Valpartij op kampioenschap loopt goed af

DE WIJK – De valpartij van Bernise Everts bij het slot van het Drents kampioenschap is goed afgelopen. De amazone van de Hunzehoeve werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze van haar paard Scooby Doo was geduikeld.

Bernise Everts startte voor LR Hondsrug in het verenigingskampioenschap, maar reed niet zo’n fijne afstand. Ze kwam op de hals van haar paard terecht, waarna het dier steeds harder door de piste ging. Iedereen zag wel dat het een kwestie van tijd zou zijn dat ze zou gaan vallen. Bernise kwam daarbij lelijk op haar rug terecht. De EHBO was er snel bij en later kwam er een ambulance.

Bernise Everts wordt behandeld door de EHBO.
Bernise Everts wordt behandeld door de EHBO.

Zondag bleek dat de valpartij goed is afgelopen. ,,Bernise is inmiddels weer thuis”, aldus Mieke Timmermans van stal de Hunzehoeve in Drouwenerveen. ,,Ze was in eerste instantie behoorlijk in de war. Het blijkt dat ze een flinke hersenschudding heeft en ook heeft ze heel wat kneuzingen. Maar het had veel erger gekund. Ik ben blij dat het relatief goed is afgelopen.”

NHP

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net