archief
contact
+31 6 53239630

Dubbel succes voor Yvonne van Dijk

WINSCHOTEN – Yvonne van Dijk bleek tijdens het Eems Dollard Concours in topvorm. De amazone uit Veendam wist beide ZZ-parcoursen te winnen. Ze won het klassieke parcours met Varenta en het jachtparcours met Urlando.

Yvonne van Dijk met Urlando. ©Roos Meertens
Yvonne van Dijk met Urlando. ©Roos Meertens

In het klassieke parcours werd prima gereden. Van de 16 deelnemers bleef de helft foutloos in het parcours dat door Tammo Mellema was opgesteld. Yvonne van Dijk zette met Varenta de winnende tijd op het scorebord: 29.31 seconden. Op korte afstand werd Mareille Schröder uit Gees tweede met Virginia, terwijl Martijn Veenstra derde werd met Vadina. In het afsluitende jachtparcours eiste Van Dijk opnieuw de zege op, nu met Urlando (v. Indoctro).

Yvonne van Dijk blikt dan ook tevreden terug. ,,Beide paarden zijn prima in vorm en ik zit zelf ook lekker in m’n vel. Vorig weekend heb ik m’n eerste internationale wedstrijd gereden. Dat was in Winer Neustadt. Het was een geweldige ervaring en ook daar was de vorm er”, aldus de leerlinge van Ronnie Dalenoord.

Het EDR-concours van de rijvereniging Neta trok meer publiek dan voorgaande jaren, toen het evenement nog rond Kerst werd gehouden. De nieuwe datum zorgde wel voor minder Duitsers op de startlijsten. Slechts drie Duitse ruiters kwamen naar manege De Dollard. “Dat viel een beetje tegen, maar we denken toch dat we aan het begin van het indoorseizoen moeten blijven met ons concours”, aldus Carolien Coenraadts van de organisatie.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel