Gerco Schröder met Seattle de beste op Indoor Veendam

Share
  • 6 januari 2008 13:18

door: redactie, 6 januari 2008 13:18

ZUIDBROEK
Gerco Schröder was zaterdagavond de beste op de slotavond van Indoor Veendam in Zuidbroek. De 29-jarige ruiter, lid van het gouden EK-team van Mannheim, startte in de barrage als eerste met Eurocommerce Seattle (v. Concorde). De pas twee weken geleden gesmede combinatie was zo snel, dat geen van de andere elf kanshebbers daaraan kon tippen. Hendrik Jan Schuttert uit Ommen werd verrassend tweede met Odin. Plaatselijk favoriet Suzanne Tepper werd met Sensation verdienstelijk vierde.

In de volgepakte Eurohal kreeg de 46e editie van het evenement een prachtige finale. Twaalf van de 32 deelnemers bleven foutloos in het parcours dat Marinus Vos uit Wierden had opgesteld.Daarbij zaten uit Groningen Jur Vrieling en Suzanne Tepper en uit Friesland Folkert Kelderman en Nathalie van der Mei. De door rugpijn geplaagde Jur Vrieling was met KM Sorrento in de barrage kansloos met twee fouten. Suzanne Tepper deed het met één sprinfout met Sensation net even beter. Beide Friese combinaties werkten twee hindernissen naar beneden.

Gerco Schröder met Eurocommerce Seattle.

Gerco Schröder met Eurocommerce Seattle.

Gerco Schröder had de moeilijke taak om als eerste te rijden in de barrage. Hij ging voluit en stuurde zijn paard Eurocommerce Seattle onkend kort door het parcours. Zijn tijd van 37.30 werd door niemand meer verbeterd. De jonge Hendrik Jan Schuttert kwam met 37.92 nog het meest in de buurt. Schröder heeft in zijn loopbaan al heeft wat hoofdprijzen gewonnen, maar de zege in Zuidbroek liet de kleine ruiter uit Tubbergen allerminst koud. ,,Dit is pas de tweede wedstrijd die ik met dit paard rijdt. Het is geweldig om weer met een nieuw paard succes te hebben. En bovendien is het nooit makkelijk om als eerste te moeten rijden.” Schröder nam Seattle twee weken geleden over van zijn broer Ben en stelde hem toen voor op een kleine wedstrijd in Zeeland. ,,Dit was een stuk moeilijker, maar ook nu liep het op rolletjes”, aldus de jongste van de drie in de paardensport actieve broers.

Suzanne Tepper uit Veendam was meer dan tevreden met haar vierde plaats. ,,Een droomresultaat, zo voor eigen publiek”, zo meende ze. Ze kreeg met Sensation in de barrage een foutje in de dubbelsprong, maar haar tijd van 38.91 mocht er zeker zijn. Ze was daarmee sneller dan de als derde geplaatste Pieter Martijn de Bruijn uit Driebergen, maar die bleef met Percy wel foutloos.

Uitslag Grote Prijs:

1. Gerco Schröder, Eurocommerce Seattle, 0-37.30
2. Hendrik Jan Schuttert, Odin, 0-37.92
3. Pieter Martijn de Bruijn, Percy, 0-39.41
4. Suzanne Tepper, Sensation, 4-38.91