Home » Paardensport en muziek op succesvol Hippos concours
springen

Paardensport en muziek op succesvol Hippos concours

APPINGEDAM – Ondanks het slechte weer wisten vele toeschouwers het afgelopen weekend de weg te vinden naar Manege de Veenhoeve, waar het Hippos Concours Appingedam plaatsvond. De organisatie telde ruim 1500 bezoekers tijdens het hoofdprogramma. De zaterdagavond is traditioneel de publiekstrekker van het Hippos Concours en de tweede editie in de nieuwe opzet was een doorslaand succes.

In de Hippos Prijs aan het begin van de avond ging Elmar van Hoorn met de hoofdprijs aan de haal. Na deze rubriek werd de spectaculair showrubriek Jump & Drive verreden. Een combinatie van een springparcours en een parcours op de quad. Deze rubriek werd in combinatie met de rubriek Jump & Bullriding gehouden. Alwaar ruiters op een rodeostier moesten plaats nemen en zolang mogelijk het bokken van de stier moesten uitzitten, om zo hun teammaat in staat te stellen om zoveel mogelijk sprongen te springen. Deze beide rubrieken werden een prooi voor Marianne Boerema en Raoul Mulder. Beiden gingen ervandoor met de geldprijs en een fiets van Arie’s Bikeshop.

In de geweldig spannende afsluitende rubriek, de Rabobank Grote Prijs van Appingedam werd er fel gestreden om de prijzenpot. Ruim vijfentwintig combinaties gingen met elkaar de strijd aan om de fel begeerde hoofdprijs. Uiteindelijk werd deze een prooi voor Nicole Botma. De jeugdige amazone uit Zuidbroek wist als enige foutloos te blijven in de barrage en wist daarmee de Grote Prijs op haar naam te schrijven.

Na afloop van de Grote Prijs deed zanger Jannes nog een schepje bovenop de al fantastische sfeer in de hal. Honderden bezoekers genoten van het geweldige optreden van de zanger van het levenslied. Nummers als “Ga maar weg” en “Ietsie pietsie” werden luidkeels meegezongen. Eind oktober is er weer een groot evenement in Appingedam.

Stegen.net

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net

5 reacties

klik hier om te reageren
 • Beste bezoeker/sponsor/deelnemer/vrijwilliger,

  Ik wil één ieder hartelijk voor de complimenten en tips die ons toe gekomen zijn dit weekend. We zijn na de 2e editie in de nieuwe opzet tevreden over het verloop van het concours en doen er alles aan om volgend jaar weer een vernieuwend, gezellig en spectaculair programma neer te zetten. De volgende editie staat gepland eind oktober. Als bestuur hebben we de ambitie om een nog professioneler en groter concours neer te zetten en zullen er alles aan doen om de tips die ons toe gekomen zijn mee te nemen in ons volgende concours.

  Vanaf deze zijde wil ik namens het bestuur dan ook een ieder bedanken voor haar/zijn bijdrage als deelnemer/vrijwilliger/sponsor of bezoeker van dit concours.

  Met vriendelijke groet,

  Bestuur Hippos Concours Appingedam

 • Ik twijfelde of ik wel moest gaan naar Appingedam vanwege het weer.Maar
  ik ben toch gegaan en had geen spijt hiervan.Want ik had dit niet willen missen.Het was er echt heel mooi en ik heb ondanks niet veel training,vanwege de winter toch goed gesprongen.Hier is door de parcoursbouwer vast rekening mee gehouden.Ik hoop dat het op de kampioenschappen in Appingedam ook zo goed gaat.
  In oktober kom ik weer.

 • Het was een super concours.Ondanks het slechte weer waren de wegen en de parkeer- gelegenheden goed begaanbaar gemaakt.Alle vier dagen heb ik het concours bezocht.De springpiste zag er zeer mooi gedecoreerd uit de bodem was super.
  De zaterdag was helemaal super gezellig.Een leuk programma werd geboden ook de mensen die niet veel met de hippische sport hebben genoten hiervan.Het programma was erg afwisselend en spectaculair.Tussen de rubrieken en showrubriek door trad er een band op,als ruiter kon je dan onder het genot van life muziek het parcours verkennen.Aan het eind van de avond was er een optreden van Jannes.
  Het publiek mocht de springpiste in om zo dicht mogelijk bij het podium te komen.Jannes is dan ook de man om in no time sfeer te maken en het publiek met zich mee te krijgen.
  Zondag was het wederom gezellig ,het publiek en de ruiters werden door de organisatie getrakteerd op bitterballen.Kortom overal is aan gedacht om het een ieder naar de zin te maken.Petje af voor de organisatie en ga zo door !

  Anne

 • Erg gezellig concours. Afwisselend programma. Ook voor mensen buiten de paardensport zeer vermakelijke avond. Compliment voor de creativiteit en durf van de organisatie om de avond op deze manier in te richten.