Paardensport en muziek op succesvol Hippos concours

Paardensport en muziek op succesvol Hippos concours

2 februari 2010 22:50 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

APPINGEDAM – Ondanks het slechte weer wisten vele toeschouwers het afgelopen weekend de weg te vinden naar Manege de Veenhoeve, waar het Hippos Concours Appingedam plaatsvond. De organisatie telde ruim 1500 bezoekers tijdens het hoofdprogramma. De zaterdagavond is traditioneel de publiekstrekker van het Hippos Concours en de tweede editie in de nieuwe opzet was een doorslaand succes.

In de Hippos Prijs aan het begin van de avond ging Elmar van Hoorn met de hoofdprijs aan de haal. Na deze rubriek werd de spectaculair showrubriek Jump & Drive verreden. Een combinatie van een springparcours en een parcours op de quad. Deze rubriek werd in combinatie met de rubriek Jump & Bullriding gehouden. Alwaar ruiters op een rodeostier moesten plaats nemen en zolang mogelijk het bokken van de stier moesten uitzitten, om zo hun teammaat in staat te stellen om zoveel mogelijk sprongen te springen. Deze beide rubrieken werden een prooi voor Marianne Boerema en Raoul Mulder. Beiden gingen ervandoor met de geldprijs en een fiets van Arie’s Bikeshop.

In de geweldig spannende afsluitende rubriek, de Rabobank Grote Prijs van Appingedam werd er fel gestreden om de prijzenpot. Ruim vijfentwintig combinaties gingen met elkaar de strijd aan om de fel begeerde hoofdprijs. Uiteindelijk werd deze een prooi voor Nicole Botma. De jeugdige amazone uit Zuidbroek wist als enige foutloos te blijven in de barrage en wist daarmee de Grote Prijs op haar naam te schrijven.

Na afloop van de Grote Prijs deed zanger Jannes nog een schepje bovenop de al fantastische sfeer in de hal. Honderden bezoekers genoten van het geweldige optreden van de zanger van het levenslied. Nummers als “Ga maar weg” en “Ietsie pietsie” werden luidkeels meegezongen. Eind oktober is er weer een groot evenement in Appingedam.

Stegen.net