Angst voor West-Nijlvirus neemt toe

Share
  • 11 maart 2010 09:44

door: redactie, 11 maart 2010 09:44

HENGELO – De angst voor het West-Nijlvirus neemt in de paardensector snel toe. Het voor paarden gevaarlijke virus is bezig met een opmars. Steeds meer dierenartsen beleggen bijeenkomsten om paardenhouders te waarschuwen, zo meldt RTV Oost.

Het West-Nijlvirus wordt wel vergeleken met bijvoorbeeld blauwtong, dat erg gevaarlijk is voor schapen. Het virus kwam eerst voornamelijk in Afrika en Amerika voor, maar is nu ook al in Italië gevonden. Via muggen wordt het virus overgebracht. Het virus leidt tot koorts en verminderde eetlust. Ook wordt de coördinatie aangetast, waardoor de besmette dieren kunnen omvallen en zich verwonden. Verschillende dierenartsen houden inmiddels speciale bijeenkomsten om paardenhouders te informeren over het virus en de maatregelen die genomen kunnen worden om het virus tegen te gaan.

Stegen.net