Hippisch Platform Drenthe waarschuwt voor gevolgen toename muggen

  • 28 januari 2015 07:45
door: redactie, 28 januari 2015 07:45

blokjeASSEN | STEGEN.NET
Het Hippisch Platform Drenthe maakt zich grote zorgen over de toenemende vernatting in de natuur. Die leidt volgens de organisatie tot de komst van meer muggen en die kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen.

paard vernatting muggen

De toenemende vernatting van de natuur is het volgens het platform een risico door de komst van meer muggen.

De organisatie liet onderzoek doen en presenteerde de uitkomsten dinsdag tijdens een bijeenkomst in de Surprise Stables in Assen. Uit het onderzoek blijkt dat de muggen zich in de steeds nattere natuur prima op hun plek voelen en ook de opwarming werkt groei van het aantal muggen in de hand.

Gevaarlijke ziektes
Muggen, dazen en knutten hebben steeds vaker gevaarlijke ziektes zoals het West-Nijlvirus en de paardenpest bij zich. Gevaarlijk voor paarden, maar ook voor mensen. Mensen kunnen hersenvliesontsteking krijgen van het West-Nijlvirus.

Het is volgens de onderzoekers een kwestie van tijd voordat een van de ziektes in Nederland opduikt. De initiatiefnemers willen dat de provincie zich bewust wordt van dit probleem en overhandigen daarom het rapport aan gedeputeerde Rein Munniksma.