archief
contact
+31 6 53239630

Stands worden ook in Beieren verboden

Stands worden ook in Beieren taboe.

MÜNCHEN – In de Duitse deelstaat Beieren is het vanaf 2014 verboden om paarden nog langer in stands te huisvesten. Het vastzetten van paarden in stands wordt door de dierenbescherming als dierenmishandeling beschouwd.

Volgens de Duitse dierenbescherming leidt het onderbrengen in stands tot gedragsproblemen. Ook zouden de paarden niet goed kunnen slapen. Om de zaak aan te kaarten deed de organisatie aangifte tegen een paardenhouder.

Het openbaar ministerie kwam daarop tot de conclusie dat deze manier van paarden stallen in Beieren, in tegenstelling tot de rest van Duitsland, wel geoorloofd is. De regering van de deelstaat heeft nu beloofd ook in Beieren het stallen in stands te verbieden. Naar schatting houden zo’n 140 eigenaren hun dieren nog op deze manier.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
1 comment

Comments are closed.