Drentse ponytitel naar Xanne Sluyter

Drentse ponytitel naar Xanne Sluyter

16 augustus 2010 19:49 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DE WIJK – Hoewel op het Drents kampioenschap bij de ZZ-pony’s de groep deelnemers niet heel groot bleek, was de ontknoping in de Staphorst-ring toch de moeite waard. Xanne Sluyter (met Bryan) en Hilde van Steenwijk (met Kanstanjehoeve’s Friday) reden beiden een foutloze eerste omloop en ze maakten allebei een fout in de tweede. En dus kwam het toch nog tot een barrage, waarin Xanne Sluyter uiteindelijk aan het langste eind trok.

Julia van Schaik (links) werd eerste en tweede in de Z2. Melody Vroom pakte de derde plaats. ©Stegen.net

In de Z D/E eiste Jasmijn Kloet de titel op met Miss Guidam, al ging dat niet zonder slag of stoot. In de barrage bleek Charlotte de Ridder duidelijk sneller, maar zij maakte met Amy Presca twee foutjes, tegen één voor Kloet. Bij de Z-C ging het kampioenslint naar Sanne Broekman en haar pony Samos. In de sterk bezette M-D/E bleek Rose-Anne Woering de beste met Reekamp’s Springtime.

De ponyrubrieken werden verreden in de tweede ring, maar op het hoofdterrein mochten de prijswinnaars zich melden om de huldiging te ondergaan op het speciale ereschavot. Eén van de deelnemers die daar op de hoogste trede kwam te staan was de nog maar tienjarige Nikki Saveneije uit Erica. Met Shore Brooks Bon Jovi was ze de beste in de L2 categorie A. Voor Nikki was het al weer de derde titel, maar er waren deelnemers die er nog veel meer op hun erelijst hebben staan. Zoals Michelle Berends. Ze is nog maar elf, maar nu al heeft ze 17 Drentse titel op haar naam staan. Nu was het raak in de Z1/Z2 cat. C. Met de ervaren Wesley gunde de amazone uit Emmer-Compascuum de concurrentie geen enkele kans. ,,Wesley was best een beetje druk, maar het ging wel goed. Ik vind het nog altijd heel leuk om kampioen te worden!”, lachtte Michelle, terwijl haar opa trots foto’s maakte van de huldiging.

In de Z1 D/E zegevierde Larissa Molenkamp met Jonker’s Amigo. Ze liep 12 punten uit op Marit Slagter met Christel. In de Z2 D/E bleek Julia van Schaik oppermachtig. Hoewel Julia ook al diverse keren bij de paarden succesvol is geweest greep ze toch nog op de valreep de kans om bij de pony’s te scoren. En dat lukte! Met  Coelenhage’s Lorenzo won ze de rubriek en met Divano do Bois werd de amazone van de PC Exloo ook nog eens tweede.

Stegen.net