Xanne Sluyter plankgas naar zege Z twee fasen Indoor Groningen

  • 2 januari 2020 15:10
door: Steven Stegen, 2 januari 2020 15:10

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET

Xanne Sluyter schreef donderdag het Z twee fasen op haar naam bij Indoor Groningen. Met Iceman reed ze alles of niks en het werd alles.

Sluyter reed bijna aan het einde van de wedstrijd en wist dat ze snel moest gaan om Sander Naber nog van de leidende positie te verdrijven. Dat Naber een snelle tijd had gezet met zijn paard Guusje was voor Sluyter een extra motivatie. Want zij was tot voor kort de vaste amazone van de schimmelmerrie.

Xanne Sluyter met Iceman bij Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

Sander Naber had 31.01 nodig voor de tweede fase, maar Xanne Sluyter bleek nog aanzienlijk sneller te kunnen: 30.55 seconden. Daarmee was de overwinning een feit.

Plankgas

,,Ik weet natuurlijk heel goed wat Guusje kan, dus ik moest er vol tegenaan. Het was plankgas geven”, lachte de winnares. Sluyter reed de dochter van Zirocco Blue tot februari afgelopen jaar. Toen vertrok ze een tijdje naar Curaçao. ,,Ik hoop nu dat Iceman net zo goed wordt. Ik rijd hem nu twee en half jaar en hij wordt steeds beter.”

   

Achter Sluyter en Naber eindigde Arjen van Diepen op de derde plaats met Dame Blanche. Een mooie vijfde plaats was er voor Lysanne Kruizinga uit Schoonloo met Flips.