Romy Froma en Xanne Sluyter sterk op EDR-concours

Share
  • 4 december 2019 08:53

door: redactie, 4 december 2019 08:53

📌 Winschoten
📝 STEGEN.NET

Amazones domineerden de zwaarste wedstrijden bij het jaarlijkse EDR-concours in Manege De Dollard. Romy Froma en Xanne Sluyter wonnen de Z/ZZ-parcoursen.

Romy Froma en Cetaldine tijdens de ereronde van het EDR-concours.
📸 Arjen Schilperoord

Het evenement in Winschoten wordt ondersteund door de Eems Dollard Regio en heeft mede tot doel om de Nederlandse en Duitse ruitersport met elkaar in contact te brengen. De afgelopen jaren viel het met de Duitse deelname niet mee, maar dit keer waren er in de gecombineerde Z/ZZ-rubriek toch acht deelnemers van over de grens.

In het Z/ZZ-klassiek bleven tien combinaties foutloos. In de barrage was Saskia Deknatel de snelste, maar ze maakte met Golandie (v. Zirocco Blue VDL) een foutje en dat deed Deknatel op een nog altijd prima vierde plaats belanden. De snelste nulrit kwam op het conto van Romy Froma. Haar voorsprong met Cetaldine (Douglas x Navarone) was ruim twee seconden. Larissa Molenkamp (Ireland) en René van der Heul (Fireball) maakten de top drie compleet.

In het progressieve parcours ging Xanne Sluyter met de overwinning aan de haal. In het klassieke parcours had ze in de omloop nog een foutje, maar nu pakte ze met Iceman (v. Canabis Z) de volle 36 punten in 42.90 seconden. Rianty Zwart pakte met Elievia de tweede plaats. Daarna volgde op plaats drie en vier Hilde Veenstra, respectievelijk met After Pleasure Toltien en Beverly.

Margot Norder acteerde sterk in de klasse M met de razendsnelle Desteny. Ze won het M-klassiek en werd tweede in het profressief, dat gewonnen werd door Rianne Visscher met Galvé.