Dreigement Karel de Lange is schreeuw om aandacht

Dreigement Karel de Lange is schreeuw om aandacht

15 september 2010 23:02 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

STEENBERGEN – Karel de Lange heeft met zijn opmerkelijke dreigement om vanaf oktober elke week een paard te executeren vele media gehaald. De voorzitter van het Europees stamboek voor Shagyapaarden, sportpaarden en sportpony’s (EASP) is de strijd tegen de ambtelijke molens van het productschap voor vee en vlees beu. Toch is De Lange niet van plan zijn dreigement echt uit te voeren.

Karel de Lange tijdens een lezing.

,,Ben je gek. Ik ben een enorm paardenliefhebber en zou ze nooit iets aandoen.” Maar hoe zit ‘t dan met dat dreigement om paarden te doden? ,,Ik heb er de aandacht mee getrokken. Daar gaat het om. Ik hoop dat de media nu eens echt in de zaak duiken, want daar gaat het me om”, zegt De Lange. Volgens de getergde EASP-voorzitter strijdt zijn stamboek al jaren voor Europese erkenning. ,,Steeds verzinnen ze weer nieuwe absurde eisen waaraan wij moeten voldoen. Het is om gek van te worden”, verzucht De Lange.

De erkenning van het stamboek is van groot belang. ,,Anders mogen we zelf geen paspoorten uitgeven en ook mogen we dan geen afstammingsgegevens doorgeven aan andere stamboeken. In feite zitten onze ingeschreven dieren dan zonder papier. Ze zijn dan nauwelijks iets waard en dreigen bij de slager te belanden. En dat is dan nog legaal ook. Daarom heb ik gedreigd om dan maar zelf dieren te doden”, zegt Karel de Lange.

Bij het PVE zijn ze niet gecharmeerd van de actie van Karel de Lange. ,,De Lange? Oh ja, die kennen we wel”, zegt een woordvoerder. Ze zegt niets te weten van zijn dreigement. ,,Maar als hij dat echt gaat uitvoeren, dan kan ik u verzekeren dat hij heel wat andere instanties op zijn erf krijgt.”

Stegen.net