Volop tevredenheid over Horse Event Deurne

Volop tevredenheid over Horse Event Deurne

14 september 2010 17:13 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DEURNE – Het programma van de negende editie van Horse Event werd door bezoekers sterk en veelzijdig genoemd. Ondanks de regen op zondag vond het publiek deze editie op het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne dan ook de beste van de afgelopen negen jaar. Van heinde en verre reisden ruim 26.000 paardenliefhebbers af naar Deurne om de honderden shows, clinics, wedstrijden en demonstraties met paarden en pony’s te zien.

Wibi Soerjadi springt over een echte piano.

In samenwerking met vakblad ‘de Hippische Ondernemer’ en branche organisatie FNRS werd vrijdag het Hippische Ondernemerscongres georganiseerd. Cabaretier Sjaak Bral kreeg de lachers op zijn hand met zijn betoog over ambitie. Dagvoorzitter Hans van Breukelen praatte het geheel vakkundig aan elkaar, Stal Hendrix uit Baarlo werd verkozen tot Hippische Ondernemer van het jaar.

Op vrijdag stond ook de mensport centraal. Er werd een veelzijdig programma gepresenteerd in verschillende pistes met toppers IJsbrand Chardon, Jan de Boer, Harrie Verstappen, Koos de Ronde, Theo Timmerman, Riny Rutjens en vele anderen. In de ochtend werden instructeurs en juryleden tijdens het Mensport seminar geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de mensport. De Mensportdag werd sensationeel afgesloten met ‘The battle of the winners’, waaraan het complete WEG team deelnam, deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door IJsbrand Chardon.

Traditiegetrouw staan er ook altijd een aantal wedstrijden en competities op het programma van Horse Event. De Future Test voor talentvolle dressuurruiters werd gewonnen door Marrigje van Baalen en BMC Kigali. In de jeugd-mencompetitie veroverde Rodinde Rutjens de eerste prijs. Bij de FNRS zitcompetitie voor manegeruiters stonden Demi Renes (Cat. 1), Sharona Verboon (Cat. 2), Maud Tjerkstra (Cat. 3) en Misha Kuijpers (Cat. 4) op het hoogste podium. De springwedstrijd in het kader van de KNHS-BoerenBond/Welkoop cup werd gewonnen door Patrick Jacobs.

Op zaterdag was meesterpianist Wibi Soerjadi te gast op Horse Event. Soerjadi is een enthousiast recreatieruiter, hij haalde vorig jaar zijn ruiterbewijs. Hij begon fanatiek te rijden nadat hij in 1997 een kür had gecomponeerd voor Imke Schellekens-Bartels. Tijdens Horse Event wilde hij zijn rijkunst aan het grote publiek tonen. Zijn plan was om over wel heel speciale hindernissen te gaan springen: een piano en een vleugel. Nederlands kampioen eventing Tim Lips regelde het getalenteerde paard van zijn zus en begeleidde Soerjadi vakkundig. Na een sprong over de vleugel die niet helemaal vlekkeloos verliep, klonk Soerjadi niet meer zo zeker van zichzelf. ,,De aanloop was iets te kort”, gaf hij toe. Maar na enige aanmoediging van Tim Lips en het massaal toegestroomde publiek waagde hij nog een poging over de vleugel en die was perfect. Vervolgens volgde een sprong over een 1.20 meter hoge piano, die ook prima verliep. De pianist was laaiend enthousiast: ,,Ik vind dit zo leuk! Elke sprong is weer spannend.”

Tineke Bartels studeerde speciaal voor Horse Event een shownummer in waarbij zij samen met dog dancer Brigitte van Gestel een kür liet zien waarbij honden en paarden samen dansten op door Joost Peters gecomponeerde muziek. De Kentucky-show zorgde op alle drie de dagen voor een spectaculaire afsluiting. De droom van een klein meisje met haar shetlandpony vormde de rode draad van deze show. The Future Guys, Carrouselgroep Hilligersberg en Kentucky-gangers Rieky Young, Tim Lips, IJsbrand Chardon, Imke Schellekens-Bartels, Edward Gal, Koos de Ronde en Adelinde Cornelissen maakten er een sensationele eindshow van.

Stegen.net